Praey For The Gods вече е в Steam Early Access

...
Praey For The Gods вече е в Steam Early Access
Коментари Харесай

No Matter Studios за влиянията зад Praey For The Gods

Praey For The Gods към този момент е в Steam Early Access и No Matter Studios работят интензивно по своята игра, дружно с помощта, която им оказва общността на платформата на Valve. Играта наподобява доста забавно и сравненията с Shadow of the Colossuss напълно не са инцидентни. Самите No Matter Studios го признават в изявление за GameInformer.

Запитани за въздействията зад играта и концепциите, които са черпили при изработката ѝ, с изключение на играта на Team Ico, те показват и други обичани на мнозина планове.

Запитани за връзка със The Legend of Zelda: Breath of the Wild, креативният шеф Браян Парнел признава за такова въздействие. „Разбира се, че няма доста игри с катерене в тях, да не приказваме такива, в които се катериш по големи колоси, тъй че ние се спряхме на тези, които считаме, че се оправят добре тук. Breath of the Wild е една от тези игри, защото аз съм огромен почитател на Zelda и играех със сина ми Skyward Sword три години поред. Така че това е заложено в решенията ни за дизайна още първоначално без да го съзнавам. Има доста въздействия от Shadow of the Colossus/Skyward Sword/Breath of the Wild. Но ентусиазъм пристигна също и от Deus Ex, моята обичана игра, с нейните голям брой подходи към елиминирането на босовете, както и някои други игри, които харесваме “, изяснява той.

Що се отнася до работата по играта, Парнел споделя, че те работят интензивно за първата ѝ публична версия, само че те не са съумели да доближат осем боса по време на Kickstarter акцията, която предхождаше влизането в Early Access. Все отново, Парнел има направени дизайни за няколко боса, които може би ще влязат в крайната версия на Praey For The Gods.

В играта няма разговор, няма и глас зад кадър, само че това е направено, несъмнено с съответна цел. Парнел декларира, че е желал освен Praey For The Gods да бъде налична до играчи от целия свят, само че и това е бил метода, по който той е желал да показа самата история.

„ До огромна степен съм уверен, че ще я запазим без читател. Аз самият търсих да направя един Journey жанр за поднасяне на историята, защото желаех тя да остане потайна и мистериозна, вместо да сервирам един по-сложен метод на описване на историята. Намирам, че позволявайки на играещите сами да събират обособените части от историята и да споделят това, което знаят с други, е нещо доста възнаграждаващо. Планираме също по този начин да разтеглим актуалната основа на играта чрез дневници, оставени от починали герои “, прибавя Парнел.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР