Прадядото на Porsche 911 ще бъде предложено на търг това

...
Прадядото на Porsche 911 ще бъде предложено на търг това
Коментари Харесай

Прадядото на 911 се продава на търг. И може да стане най-скъпото Porsche в историята

Прадядото на Porsche 911 ще бъде препоръчано на търг това лято и най-вероятно ще се трансформира в най-скъпия автомобил от марката, продаван в миналото, написа CNN

Porsche Type 64 е първият опит на Фердинанд Порше да сътвори състезателен автомобил, чийто мотор се намира откъм гърба. Това разположение на елемента намира място по-късно в първия автомобил на марката - 356, както и в 911 по-късно.

Автомобилът ще бъде препоръчан на търг от RM Sotheby в средата на август в Калифорния. Като един от най-първите опити на Porsche, както и поради директната връзка с 911, автомобилът може да се продаде за сред $20 милиона и $25 милиона, съгласно специалисти в Hagerty - компания, която застрахова колекционерски коли. Това би било най-скъпото Porsche в историята, показват оттова, като допълват, че досега такова не е продавано на търг и е мъчно да бъде избрана цената му с акуратност.

Досегашният връх се държи от Porsche 917, създадено през 1970 година и станало звезда във кино лентата Le Mans на Стив Макуйн. През 2017 година то бе продадено за $14 милиона.
 Снимка 425176
Източник:

Type 64 се базира на един от първите дизайни на Порше за наличен автомобил за немските фамилии. Той в никакъв случай не стартира да се създава всеобщо, само че въз основата му по-късно се появява Volkswagen Beetle.

Порше вижда капацитета за състезателен автомобил на тази база. Поставянето на мотора откъм гърба дава по-голямо сцепление на колелата, които задвиждат автомобила. В ръцете на добър водач автомобил със задно ситуиран мотор може да завива по-добре.

Първият Type 64 е създаден, с цел да се състезава през септември 1939 година сред Берлин и Рим. Мощността му е 32 конски сили - впечатляващо за времето си.

На 1 септември същата година Германия нахлува в Полша, давайки началото на Втората международна война, а надпреварата по този начин и не се организира. Заводите, които е трябвало да създават Type 64, са почнали да създават возила за военните. Само един Type 64 е бил подготвен тогава, а по-късно се е появил и втори.
 Снимка 425175
Източник:

Автомобилът, който ще бъде препоръчан на търг, по принцип е трета кола, само че е издигнат върху шасито на първата, която е потърпевша в злополука. Втората също е претърпяла случай, а по-късно е ремонтирана и в този момент се намира в музей в Хамбург.

Семейство Порше е съумяло да резервира тъкмо този Type 64 и е било карано от Фердинанд и синът му Фери, който по-късно основава 356.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР