ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца е партньор по нов проект Еразъм+,

...
ППМГ „Акад. Иван Ценов“-Враца е партньор по нов проект Еразъм+,
Коментари Харесай

ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца е партньор по нов проект Еразъм+

ППМГ „ Акад. Иван Ценов “-Враца е сътрудник по нов план Еразъм+, който ще продължи две години и ще сплоти в интернационалните екипи възпитаници от Словакия, Италия, Испания, Латвия, България и Португалия. В рамките на плана участниците ще работят за усвояването и развиването на 8 пълномощия, известни като уменията на 21 век, водещи до равни шансове за триумф в живота: любознание, креативност, сдържаност, връзка, съдействие, съпричастност, самоконтрол и интензивно поданство.
Училищата сътрудници по плана ще разработят тактики за гореспоменатите пълномощия, които ще бъдат осъществени посредством работа по разнообразни тематики, образования за себепознание и справяне с проблеми като стрес и ниска самокритика, преодоляване на разнородни техники на учене, семинари по народна власт и поданство, значимостта да участваме в избори и да бъдем дейни членове на обществото. Младежите ще се учат да мислят сериозно, като разпознават подправени вести и обстоятелства, ще се срещнат с работата на сериозните медии и по какъв начин интернет трансформира медиите. Учениците ще овладеят разнообразни презентационни умения, позволяващи им ясно да изразят концепциите си, и ще показват своята креативност при писане на план.
Партньорите ще употребяват платформата eTwinning като виртуална среда за реализирането на плана. Темите, които ще бъдат създадени по време на подвижностите, ще развият и обогатят уменията на учениците за мислене и учене, тяхната разпоредителност и креативност, обществена и прочувствена просветеност, способността за работа в екип, умения за обмисляне и организация. Тези качества и пълномощия ще дадат на учениците опция да се ориентират в средата си, да работят добре с другите и да се осъществят сполучливо в персонален и професионален проект.
ППМГ „ Акад. Иван Ценов “, което е учебно заведение, потвърдило се като една от най-ефективните просветителни институции в страната, дава на своите възпитаници твърди умения по изучаваните профили и специалността Приложен програмист. Чрез сегашния план профилираната гимназия ще увеличи културата на своите ученици и ще усъвършенства качествата, които вършат младежите съсредоточени, проведени, отзивчиви, гъвкави и адаптивни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР