PPF запази имената на телекомите след придобиването им през юли

...
PPF запази имената на телекомите след придобиването им през юли
Коментари Харесай

PPF е получила три оферти за продажбата на телекомите си в Сърбия и Черна гора

PPF резервира имената на телекомите след придобиването им през юли

© Marko Djurica Още по тематиката
Приходите на " Теленор " порастват и през третото тримесечие

Компанията завърши първия си регистриран интервал като част от чешката PPF
8 ное 2018
Кандидатът за Nova TV желае да купи " Челси "

Сегашният притежател Роман Абрамович търси продажба откакто държавното управление на Англия не възобнови визата му
27 окт 2018
" Теленор " от през днешния ден е чешки. Със сръбски управител

Дружеството ще се съставлява и ръководи от досегашния пълномощник Владимир Радойчич. В борда влязоха и двама чехи
31 юли 2018 Чешката капиталова група PPF е получила три предложения за телекомите си в Сърбия и Черна гора, които групата закупи от норвежката Telenor дружно с българското и унгарското звено, написа уеб сайтът BNE IntelliNews, като се базира на черногорската бизнес медия Investitor.me.

PPF закупи бизнеса на Telenor в четирите страни през юли, като общата цена на договорката беше 2.8 милиарда евро, от които, съгласно калкулации на " Капитал ", към 800 млн. евро са били за българското звено. Тогава чешката компания взе решението да резервира имената на телекомите.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Австрийски, сръбски и английски интерес

Според Investitor.me, предложенията за активите в Сърбия и Черна гора са от страна на Telekom Austria, Telekom Srbija и английския капиталов фонд BC Partners. Медиата обаче прибавя, че не е ясно дали PPF има интерес към продажба на новите си придобивки.

BC Partners е притежател на районния кабелен и медиен оператор United Group, която работи в Сърбия и Черна гора. Telekom Srbija пък би могла да слее черногорския телеком на PPF със своя личен оператор m:tel. Telekom Austria участва единствено на сръбския пазар, където е притежател на Vip Mobile.

Все още няма реакция от страна на PPF, капиталовата група, която е благосъстоятелност на най-богатия чех Петр Келнер. В България тя е известна освен като притежател на " Теленор ", само че и като евентуален покупател на " Нова телевизия ". Сделката за медиата обаче беше спряна от Комисия за защита на конкуренцията през юли и обжалвана от PPF, като решение по проблема се чака следващата година.

" Не разясняваме пазарни клюки ", съобщи пред " Капитал " говорителката на PPF Group Зузана Мигдалова. През август, в изявление за " Капитал ", акционерът и отговарящ за телекомуникационния бизнес на PPF Ладислав Бартоничек съобщи, че проектите на компанията в района са дълготрайни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР