PPF Group - холдингът, който е контролиран от един от

...
PPF Group - холдингът, който е контролиран от един от
Коментари Харесай

"Нова телевизия" става притежание на човека, който може да купи и "Теленор"

PPF Group - холдингът, който е следен от един от най-богатите чехи в лицето на Петр Келнер , е купил 95% от " Нова броудкастинг груп ". Това публично заяви на интернет страницата си досегашният притежател на тези акции - MTG.

Името на Келнер е едно от най-споменаваните що се отнася до бъдещето на един от трите телекомуникационни оператори - " Теленор ". Според разнообразни източници тъкмо чехът ще вземе телекома, като сега текат изследвания преди да се стигне до дефинитивна договорка.

За продажбата на Нова телевизия се заприказва още преди към 9 месеца. Информацията беше нищожна и единствено в областта на слуховете. Сега MTG оповестява, че договорката е за 185 млн. евро (1,8 милиарда шведски крони). Преди тази публична информация, импровизирано се говореше, че продажбата на " Нова броудкастинг груп " може да е в областта на над 600 млн. лв..
От MTG припомнят, че в групата на Нова телевизия влизат 7 телевизионни канала и 19 онлайн бизнес компании. Приходите на групата от продажби за 2017 година са 991 млн. шведски крони, а оперативният доход преди облагане с налози е 195 млн. крони. В групата работят 650 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР