PPF Group е частна инвестиционна компания и инвестиците в телекомуникационния

...
PPF Group е частна инвестиционна компания и инвестиците в телекомуникационния
Коментари Харесай

Новият шеф на Теленор България: Планираме растеж през следващите години




PPF Group е частна капиталова компания и инвестиците в телекомуникационния бизнес са дълготрайни, не са типичната финансов вложител, който се стреми да излезе бързо от договорката с облага. След придобиването на О2 от Telefonica в Чешката република, покупката на телекомуникационния бизнес на Telenor в четирите страни от Източна Европа - България, Унгария, Черна гора и Сърбия, е продължение на дълготрайната тактика за развиване в този бранш. Това съобщи на среща с публицисти новият основен изпълнителен шеф на Теленор България Джейсън Кинг.

 новият основен изпълнителен шеф на Теленор България Джейсън Кинг. Снимка: Теленор

Новият основен изпълнителен шеф на Теленор България Джейсън Кинг.

Компанията ще продължи да работи под марката Telenor още най-малко 2 години, за което има подписано съглашение с норвежката група, като по-късно са вероятни 3 разновидността – да продължи потреблението на на марката Telenor, да се употребява марката O2 или да се одобри напълно ново име за всички оператори в района. Засега обаче ребрандирането не е на дневен ред, разяснява Кинг, който пое поста от 1 септември т.г.

Той добави, че Telenor е управлявала добре бизнеса си тук, построила е доста добра 4G мрежа. Подобрения ще се търсят най-вече в региона на новите услуги, ритейл канала, вероятно в CRM и ИТ. Компанията ще разчита на увеличаващото се ползване на мобилни данни в България, а също и на мобилните диалози, макар че тази наклонност не се следи в останалите страни. Очаква се към този момент повече услуги за бизнеса, само че също по този начин се възнамерява нахлуване в региона на мобилните финансови услуги за крайни консуматори.

„ Планираме да растем на българския пазар, само че не за сметка на понижаване на цените и водене на ценови войни, а предложение на от ден на ден и по-иновативни услуги. Надявам се, че и останалите оператори мислят по този метод “, съобщи Джейсън Кинг.

По отношение на 5G диалози към момента не се водят, защото капацитетът на 4G мрежата надалеч не е привършен, а и липсват пазарни потребности. До края на годината Теленор България ще започва е-магазин, който да улесни потребителите. „ Наблюдаваме усилване на електронната търговия в района. Когато работех във Vodafone Чехия през 2002 година делът на е-търговия бе едвам 3%, а 15 година по-късно той надвишава 40%, което се дължи на развиването на няколко огромни „ онлайн молове “, сподели Кинг, който живее от 15 години в Чешката република. „ В Чехия PPF има огромен опит от ритейла, насочени мощно към наличието и онлайн продажбите. Ще използван този опит и тук “, добави той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР