Пpeдceдaтeлят нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд Лoзaн Πaнoв ĸoмeнтиpa пред журналисти,

...
Пpeдceдaтeлят нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд Лoзaн Πaнoв ĸoмeнтиpa пред журналисти,
Коментари Харесай

За първи Панов не е видял черновата на евродоклада за България

Пpeдceдaтeлят нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд Лoзaн Πaнoв ĸoмeнтиpa пред публицисти, че зa пъpви път не е бил зaпoзнaт от Министерството на правораздаването c чepнoвaтa нa евродoĸлaдa за България по Механизма за съдействие и инспекция, каквато е била практиката до момента.
Панов, който е последовател на наблюдението над правосъдната система, разяснява неофициалното очакване за отпадане му по този начин:
" Това ще има значение за българските жители - да схванат, че помощта на давещия се е на самия давещ се - т.е., стига сме прехвърляли отговорността на някого другиго, да желаеме някой различен да ни позволи проблемите. Трябва да го създадем самите ние ".
Той предсказа още, че отпадането на мониторинговия отчет, какъвто анонс даде Жан-Клод Юнкер тази заран, ще се употребява предизборно и за двата типа избори, които се задават през тази седмица - първо за основен прокурор, а след това и за локална власт. 
" Че няма да има мониторинг, звучи позитивно и това няма по какъв начин да не се употребява в подтекста на идните избори, два в границите на тази седмица. И евентуално ще се употребява ", предсказа Панов пред публицисти след съвещанието на съдийската гилдия.
Европейската комисия ще оповести през днешния ден мониторинговия отчет за България в границите на Механизма за съдействие и инспекция. Очаква се това да бъде последният отчет за положението на правосъдната ни система и битката с корупцията и проведената престъпност. Новата Европейска комисия предлага нов механизъм, който ще следи за спазването на правилата на правовата страна освен в България и Румъния, а във всички страни членки на Европейски съюз.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР