ПП ВМРО – Българско национално движение“ изпрати жалба до Върховния

...
ПП ВМРО – Българско национално движение“ изпрати жалба до Върховния
Коментари Харесай

ВМРО: Представителите на БСП и ДПС в ЦИК ни саботират за изборите

ПП „ Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване “ изпрати тъжба до Върховния административен съд (ВАС) против Решение № 600-МИ от 09.08.2019 година на Централната изборна комисия (ЦИК), оповестяват от пресцентъра на партията.

Патриотите оспорват отнетото им право да излъчат свои представители при договарянията за съставяне на Общински изборни комисии (ОИК), които се поставят по квота от отминалите евроизбори. Партия Вътрешна македонска революционна организация има свое посланичество в Европарламента – двама евродепутати - Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков, и по Избирателния кодекс има право да излъчи свои представители в договарянията при кметовете за ОИК.

„ Считам, че при взимане на Решението си ЦИК не се е съобразила с нормата на член 75, алинея 2 от Изборния кодекс „ В консултациите вземат участие парламентарно показаните партии и обединения и партиите и обединенията, които имат определени с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България, само че не са парламентарно показани. В консултациите може да вземат участие и други партии и обединения “, се споделя в претекстовете на жалбата на Вътрешна македонска революционна организация до Върховен административен съд.

„ Въпросното решение 600-МИ/09.08-2019 година на ЦИК е взето с гласовете на членовете ѝ, които са от квотата на Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. За следващ път става видно, че тези две обединения намерено саботират честния избирателен развой и правилото на равнопоставеност на политическите партии “, показват от ВМР. Очаква се Върховен административен съд да се произнесе през днешния ден по импортираната тъжба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР