ПП трябва наистина да покажат някакво политическо съзряване на този

...
ПП трябва наистина да покажат някакво политическо съзряване на този
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Ако президентът не искаше избори, днес щеше да връчва третия мандат на ДБ

ПП би трябвало в действителност да покажат някакво политическо съзряване на този стадий. Но целият диалог дотук пропуща основния състезател - президентът, който провежда целия този развой и въпросът е накъде го води - към реализация на мандат или към предварителни избори. 

Това разяснява пред Нова тв Стойчо Стойчев. 

Ако той се стремеше към реализация на мандат, то тогава нямаше да отсрочва връчването на мандатите. Още в първите дни след изборите като се е видяло кой с какъв брой депутати разполага, е станало ясно, че кабинет няма да има. И в случай че искаше президента да осъществя третия мандат, нямаше за какво да се бави втория. Всичко щеше да стане доста по-бързо и през днешния ден да връчва третия мандат на Демократична България, тъй като това е най-хубавия вид, уточни той.

Така че цялото това бавене е обвързвано с това, че президентът желае предварителни избори през март. Колкото по-далеч са изборите от зимата, толкоз по-добре за ръководещото статукво. А сега ръководещото статукво се споделя Румен Радев, защото той ръководи независимо от много време, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР