ПП „Републиканци за България” е създадена като траен политически проект

...
ПП „Републиканци за България” е създадена като траен политически проект
Коментари Харесай

Републиканци за България ще се явят в коалиция на изборите на 14 ноември

ПП „ Републиканци за България” е основана като дълготраен политически план с дълготрайни цели. Структурирането на партията в доста къс времеви интервал и запазването на силата през последната година, макар незадоволителните за нас изборни резултати, потвърждава нуждата от съществуването ѝ в българския политически живот. Ние, членовете и симпатизантите от „ Републиканци за България” се дефинираме като дясна партия с ясно позициониране и поредност в изразените мнения. Залагаме на политически решения, основани на необятно разискване, експертиза и подготвеност. Формулирахме всеобхватна стратегия, съдържаща разбор и оферти за развиване във всички браншове и сфери на ръководство. По мнение на политически специалисти, Политическа партия „ Републиканци за България” разполага с една от най-модерните управнически стратегии, изпълнена с конкретика и новаторски хрумвания.

Съзнаваме, че разликите сред десните и левите партии в актуалния свят са основно в сферите на финансовата и външната политика.

Вече имахме опция да потвърдим последователността на позициите си във връзка с деликатни за обществото ни тематики и проблеми. Публично и самоуверено защитихме позицията си по рецесията в връзките ни с Република Северна Македония. Твърда и безапелационна е и поддръжката ни за териториалната целокупност на Украйна.

В настоящата все още миграционна политика оставаме на мнение, че първокачествен би трябвало да е българският народен интерес, без обаче да подценяваме зачитането на човешките права.

В сферата на финансовата политика поддържаме запазването на данъчната система, като отчитаме потребността, дейно да се подкрепя събирането на повече доходи в бюджета посредством възстановяване на изискванията на труд и навлизането на вложения, както и посредством действително противопоставяне на корупцията.

Сред нашите цели е провеждането на такава правосъдна промяна, която да даде на страната ни освен краткосрочни лични промени, само че и дълготрайна вероятност за независимо правосъдие и господство на закона.

Продължаваме да гледаме на демографската рецесия и на районния дисбаланс като на първостепенни проблеми за България, които са в непрекъсната отрицателна наклонност.

Моментната политическа конюнктура в страната ни дава съображение да обобщим, че съгласно нас, множеството парламентарно показани партии, както и нововъзникващите партийни планове са възприели метод на политическо посланичество, при който разчитат на първо място на страстта и отрицанието. Ето за какво сме обезпокоени, че имитацията на промени, на която бяхме очевидци през последните години, в този момент ще се трансформира в реплика на смяна за облагодетелстване на избрани кръгове.

Ние имаме вяра, че същинската смяна ще пристигна единствено от мощен и настоящ парламент, който да работи за възобновяване на държавността, а отсам и за доверието в институциите. В момента парламентаризмът се отстоява единствено на думи и това е обидно за нашите гласоподаватели. Парламентарният и политическият хайлайф най-често се оказват мотив за позор и за растяща политическа незаинтересованост. Ние се срамим от равнището на законодателния спор в последните два състава на българския парламент и ще работим за действителното преустановяване на политическото двуличие във висшия внушителен орган на страната. Убедени сме, че отвън вратите на Народното събрание би трябвало да остане правната непросветеност, професионалната неприспособимост и неналичието на съпричастност към проблемите на хората, която обилно демонстрираха двата следващи краткотрайни Народното събрание през тази година.

Знаем, че ще настъпи миг, в който в страната ни ще се води същинска политика. България има потребност от ясна посока. За страдание сега тя се губи в многочислените поръчки за смяна, само че без акцент върху най-важното, а точно постоянството в геополитиката и финансовата политика на страната като членове на Европейски Съюз и НАТО, както и политика, гарантираща енергийната ни сигурност.

Безпринципното изтегляне на електорат от една партия към друга протича редом с размиването на границите на обособените браншове в политическата координатна система. Цели се цялостното обезличаване на политическите профили по оста „ дясно-център-ляво”. Не се поставят безусловно никакви старания да се печели политическа поддръжка посредством неизменност и поредност, посредством кардинално отстояване на избрана политическа ориентировка. Обособяването на партиите в целия политически набор по обичайна политическа логичност е единствената гаранция за резистентност и вероятност в политическия живот. Силното разцепление на десните сили води до задълбочаването на тези процеси, до значителното маргинализиране на десните хора в българското общество – наклонност, с която ние не можем да се съгласим. Именно това са аргументите и причините да вземем решение Политическа партия „ Републиканци за България “ да взе участие в идните за трети път през тази година парламентарни избори, както и президентски.

Политическата цел на Републиканци за България отсега нататък се свежда до следното - след привършване на пренареждането, с общи старания да удържим на провокациите и да се запазим като резистентен политически индивид, който да съставлява гласоподавателите, които споделят достоверните десни разбирания. За тази цел ще търсим съдействие и партньорство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР