ПП нямали дистанционно за депутати - кога да гласуват за

...
ПП нямали дистанционно за депутати - кога да гласуват за
Коментари Харесай

Асен Василев: Не за всякаква коалиция с ГЕРБ, мандат за ДБ е научна фантастика

ПП нямали отдалечено за депутати - по кое време да гласоподават " за " и по кое време - " срещу "
Твърдо не на всяка коалиция с ГЕРБ. Тази позиция отбрани пред Лора Крумова по Нова тв съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев. Освен това той е много песимистичен, че ще има постоянно държавно управление.

Василев дефинира като научна фантастика шансът третият мандат за сформиране на държавно управление да отиде в Демократична България. Бил съвсем нулев поради отношението на Румен Радев към тях. Все отново, в случай че попадне при тях, ще видят какво ще предложи Демократична България. Василев обаче отвхърли опцията Демократична България, Политическа партия и ГЕРБ да се обединят, защото " Промяната " и някогашните ръководещи имат фундаментално разделяне и считат, че харченето на средства би трябвало да се промени, тъй като в този момент е непрозрачно и клиентелистко. Ако продължим по този начин да разпределяме средства, това е безумство, настоя някогашният вицепремиер.

А в случай че е имало възможност Демократична България да образува болшинство, нямало Вежди Рашидов да е ръководител на Народно събрание, а обединението е щяла да откри метод да излъчи какъв да е подсилен от всички сили.

Политическа партия занапред обмислят кого да изпратят на срещата с ГЕРБ. Василев акцентира, че в никакъв случай не са отказвали да беседват, в случай че е намерено и обществено, само че единствено по своите 16 целта. " Ние сме отказвали срещи за поддръжка на държавно управление с всякакви контактни групи, срещи за 16-те политики не сме отказвали ", настоя той. Срещата е контрактувана от Десислава Атанасова от ГЕРБ и Андрей Гюров от Политическа партия, а Василев отхвърли президентът Росен Плевнелиев да има някакъв принос за това.

" Всеки се пробва да направи конспирация. Времето е такова. ГЕРБ нямат болшинство, в случай че имаха Росен Желязков ще да е началник на Народно събрание, да има държавно управление. И като няма болшинство, пробват да замъглят тази конюнктура, с цел да го прикрият ", счита Василев.

На въпрос за разделянето в парламентарната група по разнообразни гласувания Василев неочквано призна: " нямаме дисциплинираност ". Но незабавно посочи, че това значи - всеки има право да показва персоналното си мнение. " Ние нямаме отдалечено на депутатите с копче тук - наложително " да ", тук срещу. Политическата просвета е разискване въз основата, на което се прави вътрешно гласоподаване, само че от там нататък всеки народен представител си следва клетвата - да отбрани българския интерес по най-хубавия метод ", изясни Василев.

Според него няма разединение в ППи нямало наказания за персонално мнение. Ако имало - Александър Дунчев нямало да остане лидер на листа, защото имали различия още преди изборите.

" Монолитното партийно държание е извънредно нездравословно, тъй като значи, че дребна група хора или водач се постанова на всички останали и ги употребява за ръчички ", счита някогашният вицепремиер. Той и Кирил Петков да вземем за пример дали своят вот друго за пазаруването на самолети, тъй като имали разнообразни визии по кое време да се заплати за вторите осем ф-16 - Василев желал сигурност, че при закъснение на първата доставка, няма да платим прекомерно бързо вторите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР