ПП надскочиха всички прогнози, като българските избиратели гласуваха категорично за

...
ПП надскочиха всички прогнози, като българските избиратели гласуваха категорично за
Коментари Харесай

Андрей Райчев обясни на какво се дължи успеха на ПП

ПП надскочиха всички прогнози, като българските гласоподаватели гласоподаваха изрично за смяната. Това сподели в студиото на NOVA политологът Слави Василев.

Изненадата в тази ситуация е, че за първи път от доста време политическа групировка съумява да " издърпа " част от гласовете и на двата спектъра - ляво и дясно, разяснява от своя страна социологът Андрей Райчев.

„ Именно това прави Политическа партия спечелили над ГЕРБ”, изясни той.

Райчев предвижда, че или политическите сили, минали 4-процентовата преграда, ще излъчат хора, които да вземат участие в държавното управление, или ще има държавно управление на малцинството.

Според Харалан Александров огромните губещи са Има Такъв Народ и „ Демократична България”. Той изрази вяра „ Продължаваме промяната” да се окажат по-диалогични и отворени, без да се постановат от позицията на силата си.

Татяна Буруджиева разяснява, че няма изненада в това, че за следващ път от тъкмо избрани политически субекти да могат да сформират на държавно управление, разликата обаче е в новите лица.

„ Ако имаме несъмнена оценка, че от Има Такъв Народ владеят сатирата, то в този момент сме изправени пред един политически индивид, който има други умения за основаване на мостове и доверие. Именно по този начин Политическа партия влязоха в политиката, с посланието, че те ще създадат държавно управление. Това пренареди всичките гласове”, добави политологът.

Няма никаква изненада в изборните резултати, като за тях мощно повлияха целенасочените акции на Бойко Рашков и машинното гласоподаване. Това мнение изрази в ефира Стойчо Стойчев. Машините в допълнение са затруднили гласоподавателите, изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР