ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия враг

...
ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия враг
Коментари Харесай

ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия враг на машинното гласуване

ПП МИР: Валери Симеонов и обединени патриоти са най-големия зложелател на машинното гласоподаване За следващ път тихомълком под сурдинка, правната комисия се пробва да замете под килима машинното гласоподаване На съвещание на работната група към правната комисия в Народното събрание, на която се гледат измененията в изборния кодекс, заместител ръководителят на Народното събрание и член на комисията Валери Симеонов помоли упълномощените да участват членове на Националния изпълнителен съвет на Политическа партия МИР Владислав Милев и Александър Пеновски да изоставен съвещанието.

Повод стана изказано мнение от страна на зам. ръководителя на Политическа партия МИР Владислав Милев, който изиска от присъстващите да обяснят, за какво още веднъж се шикалкави към машинното гласоподаване и попита по какъв начин по този начин занотворецът приема закони, които по-късно счита да не вкарва и съблюдава? От Политическа партия МИР разясниха, че провеждането на почтени избори в България посредством машинно гласоподаване е национална идея, към която ще се придържат като единствен поръчител за отбрана на демокрацията в страната. „ Докато това не стане факт и законът не се съблюдава гражданският митинг под прозорците на Министерски съвет ще продължи ” безапелационен бе зам. ръководителят на Политическа партия МИР Владислав Милев. От своя страна Александър Пеновски изясни, че машинният избор ще понижи до нула невалидните бюлетини, както и ще понижи въздействието на корпоративния и платения избор. От страна на парламентарно показаните партии на работната група, въпроси бяха задавани само от Обединените патриоти, които изрично се опълчват на гласуването чрез машина. След като Валери Симеонов помоли представителите на МИР да изоставен съвещанието продължи, като се чака още през днешния ден да бъдат импортирани оферти за изменение на изборния кодекс.

„ В момента следим по какъв начин народните представители от ръководещото болшинство вършат всичко допустимо, с цел да саботират машинното гласоподаване, като вадят несъстоятелни тези, като тази, че машинното гласоподаване ще направи големи опашки и ще затрудни жителите. Нищо сходно, даже в противен случай, машинното гласоподаване ще улесни изборния развой и това го потвърдиха хилядите българи, които пристигнаха на спонтанния от Политическа партия МИР пред постройката на Министерски съвет обучителен център ” разяснява Милев в колуарите на Парламента и предложения всеки, който има въпроси по отношение на технологията на машинното гласоподаване да посети шатрата на Политическа партия МИР пред Министерски съвет. Очаква се след съвещанието да стане ясни какви оферти са импортирани от работната група и дали включват неотложно въвеждане или поредна анулация на машинното гласоподаване. От Политическа партия МИР обаче са безапелационни, е митингът ще продължи макар натиска на парламентарните партии да отсрочат още веднъж признат от тях самите закон, с което за следващ път ще покажат, че честния избор чрез машина е по-страшен от опцията да име се изиска оставката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР