ПП МИР създава Фронт за честни избори, който ще обедини

...
ПП МИР създава Фронт за честни избори, който ще обедини
Коментари Харесай

Симеон Славчев: ПП МИР създава Фронт за честни избори

" Политическа партия МИР основава Фронт за почтени избори, който ще сплоти всички партии, които са за осъществяване на демократични и почтени избори и който желаят връщане на нормалността в страната. Партия МИР дружно с други партии и обединения ще заведат групов иск в Конституционния съд за касирането на парламентарните избори ". Това съобщи ръководителят на Политическа партия МИР Симеон Славчев по БНР-Благоевград.
Той сподели, че има съществени доказателства от секционните изборни комисии от цялата страна и от чужбина за всеобщи нарушавания и замяна на изборните протоколи и замяна на вота на българските жители.
" Примерите са доста, само че ще ви дам един очевиден и той е обвързван с изборната секция във Виена. Там Политическа партия МИР има организация с над 50 души и от тях получихме информация, че са дали своят вот 100 българи за партия МИР. В протоколите написа, че гласовете са нула. Тези хора са подготвени да застанат с имената и лицата си и да търсят правдивост и къде изчезнаха техните гласове ", съобщи Симеон Славчев.
В предаването " Днес " по БНР Благоевград той добави, че от съвсем всеки един изборен регион в страната Политическа партия МИР има информация за всеобщи нарушавания и изчезнали гласове в изборните протоколи.
" Още преди изборите Политическа партия МИР се опълчи на решението на ЦИК и на Министерството на външните работи да се отстранен от секционните изборни комисии доброволците от мрежата на българите в чужбина. Това беше стъпката за всеобщата замяна на изборните резултати в чужбина ", разяснява ръководителят на Политическа партия МИР.
Той добави, че е неистина изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че нови избори щели да костват 150 млн. лева, като действителната сума за провеждането им е не повече от 20 млн. лева
Председателят на Политическа партия МИР заяви, че едно от главните претенции към новото Народно заседание е неотложно да бъде изменен Изборния кодекс и да бъде въведено напълно машинното гласоподаване. Той посочи, че от партия МИР оферират вотът да бъде единствено посредством машинно гласоподаване, тъй като по този метод ще могат да се проведат почтени избори и да се прекъсне един път за постоянно подмяната на вота на българските жители. Другото искане е да бъде въведено електронно и отдалечено гласоподаване и обособен изборен регион за българите в чужбина.
Славчев изиска незабавно, след приемане на измененията в Изборния кодекс, да се разпусне Народното събрание, да се назначи служебено държавно управление от президента Румен Радев и да се проведат почтени избори посредством новия Изборен кодекс и посредством напълно машинно гласоподаване.
" Избирателната интензивност не е действителна. ГЕРБ всеобщо са дописвали негласували хора в изборните описи след края на изборния ден. Да не приказваме, че с решение на ЦИК не можеха да гласоподават всички карантинирани българи след 1 април, защото не беше разрешено след тази дата да подават заявление за гласоподаване с преносима изборна секция. Това е жестоко нарушаване на Конституцията на България, защото бяха лишени голям брой български жители от правото им да гласоподават даже и с преносима изборна секция. За всичко това си има провинен и той се споделя ГЕРБ. Те работят като проведена незаконна група ", съобщи още водачът на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР