ПП и ДБ очевидно не приемат реалността, че са втори

...
ПП и ДБ очевидно не приемат реалността, че са втори
Коментари Харесай

Сачева: ПП-ДБ са самодоволни и самодостатъчни

ПП и Демократична България явно не одобряват действителността, че са втори и не могат да дефинират разпоредбите на играта, с които цялото Народно събрание да се преценява. Това изясни пред БНР Деница Сачева, ГЕРБ.

Дадохме им задоволително време. Бяхме правилни в диалозите с тях. Поискахме да има споделена отговорност. Получихме като отговор едно извънредно самодоволно държание на хора, които са си самодостатъчни и желаят да вършат нещата сами, без значение че имат единствено 64 депутати, сподели Сачева.

Ние продължаваме да мислим, че България има потребност от постоянно държавно управление и от ръководство, което е със споделена отговорност, обясни Сачева.

С вота си българските жители споделят, че скоро няма да има партия, която да разполага със 121 депутата. Ако тези послания не се схващат от тях, ние би трябвало да продължим напред. Не би трябвало да губим времето на жителите, изясни тя.

Политическа партия реши да разгласява една управническа екселска таблица и да твърди, че това е нашата взаимна стратегия. Това ни накара да бъдем толкоз сериозни, уточни още Деница Сачева.

Това не е методът. Опитаха се да подхващат някаква самодейност – да показват кабинет и управническа стратегия. Това е игра, която не знам за какво играят. Опитите да заблудят своите гласоподаватели за желанията и проектите си за политиката, демонстрира, че подценяват интелигентността им, сподели Сачева.

Тя изясни за какво ГЕРБ ще се обърне и към останалите политически сили.

Следваме логиката – има първа и втора политическа мощ. Двете имат сходни визии във връзка с развиването на страната, когато приказваме за огромните процеси – еврозона, Шенген, електронно ръководство, обществена политика. Най-нормално  е да има взаимно ръководство, само че то би трябвало да се основава на споделена отговорност и почитание. Щом не одобряват по този начин нещата, ние се обръщаме и към останалите политически партии, с цел да забележим къде би могло да има сечение на цели, сподели Сачева.

Ще чуем вижданията на останалите партии във връзка с това по какъв начин да се излезе от рецесията, какви са вижданията им за бюджета и обществените финанси и кои са първите стъпки за излизане от рецесията, посочи Сачева.

Ще представим нашите визии. Конкретни диалози във връзка с кабинет и присъединяване в него няма да бъдат водени, добави тя.

Деница Сачева уточни, че в Плана за възобновяване и резистентност е залегнало да има Кодекс за обществена поддръжка и да се стигне до по-целенасочено предоставяне на обществени помощи, както и до поощряване на повече хората към пазара на труда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР