ПП и ДБ излязоха отново в петък с общ брифинг

...
ПП и ДБ излязоха отново в петък с общ брифинг
Коментари Харесай

ПП и ДБ отново заедно – държат да видят оттеглянето на промените в Изборния кодекс

ПП и Демократична България излязоха още веднъж в петък с общ брифинг в Народното събрание, откакто двете партии не влязоха в пленарната зала. Кирил Петков разгласи, че двете партии държат да се отдръпна целият законопроект за ИК.

„ Да изтеглят среднощните си безумия, ние още през днешния ден ще влезем в зала. Още през днешния ден те могат да изтеглят своите оферти и дружно с публичните организации можем да стартираме дебата още веднъж ”, изясни Петков. Той упрекна Борисов, че избрал машините, а не Мадуро.

Петков  подчерта, че ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи са избрали да „ отворят ” Изборния кодекс. „ Защо имат фиксация върху Изборния кодекс? Това ли е най-важното за българските жители? Искат да създадат замяна на вота на българските жители. Реално, желаят да връщат измамите с хартиените бюлетини. Реално, желаят да затворят Обществения съвет, който ги подлага на критика. Искат да трансфорат машините в елементарни принтери. Искат да усложнят гласуването на българите в чужбина ”, е мнението му.

Съпредседателят на „ Демократична България ” Христо Иванов уточни, че са подготвени да водят съществени диалози. „ Сериозен разговор може да се води при две условия. Едното е да си изтеглят законопроекта, с цел да стартираме на чисто. Второто, което предлагаме, е краткотрайна комисия, която да се занимае с промените в Изборния кодекс - структурирано, обществено, по метод, който в действителност може да създаде смисъл ”, разяснява той. Иванов сподели, че трябвало комисията да работи 1 месец. „ Няма да сме параванче. Да го търсят другаде “, добави той.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР