ПП ГЕРБ в Смолян сезира ЦИК за изборно нарушение от

...
ПП ГЕРБ в Смолян сезира ЦИК за изборно нарушение от
Коментари Харесай

ГЕРБ-Смолян сезира ЦИК за изборно нарушение от доставчик на медийни услуги

ПП ГЕРБ в Смолян сезира ЦИК за изборно нарушаване от снабдител на медийни услуги. Жалбата е по отношение на оповестен пропаганден избирателен материал, отразен в електронния онлайн вестник „ Отзвук” –Смолян, със заглавие: „ Радан Кънев в Смолян: Да счупим тази азиатска форма на ръководство! “ по мотив извършена среща на претендентите на "Демократична България " за евродепутати Радан Кънев, Албена Симеонова и Стоян Михалев в Смолян на 24.05.2019 година

„ От осъществената информация в уеб страницата на доставчика на медийни услуги се откри, че не е оповестена информация за подписан контракт сред онлайн вестника „ Отзвук “ и Обединение „ Демократична България”, според член 180, ал.1 от Изборния кодекс „ Доставчиците на медийни услуги са длъжни да афишират на интернет страниците си информация за договорите, в това число безвъзмездните контракти, подписани с партиите, обединенията и инициативните комитети, записали претенденти, и/или с различен възложител по отношение на предизборната акция, в това число в случай че договорът е подписан с медиатор. “ и по отношение на условието на чл.180, ал.3 и ал.4 от ИК, написа в жалбата.

В нея се добавя, че е позволено и друго нарушаване, изразяващо се в липса наложителния текст „ Купуването и продаването на гласове е престъпление” като този текст следва да заема не по-малко от 10 на 100 от лицевата повърхност на пропагандния материал и е ситуиран в обособено поле.

На базата на изложените обстоятелства ГЕРБ-Смолян твърди, че онлайн вестник „ Отзвук” не е спазил условието да показа обществено и по инструкции ред и метод информация за подписани контракти по отношение на предизборната акция, както и че обединяване „ Демократична България” с въпросния материал са нарушили упомената наредба от ИК във връзка извършено предизборно мероприятие в гр. Смолян, отразено онлайн в уеб страницата на електронната медия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР