"ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори,

...
"ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори,
Коментари Харесай

ГЕРБ: Категорично се разграничаваме от провокациите на Националната конференция

"ПП ГЕРБ изрично се разграничава от дейностите на група провокатори, които провокираха конфликти на Националната конференция на партията, която се организира през днешния ден, 5 август 2020 година Членовете и симпатизантите на ГЕРБ от самото начало демонстрираха мирните си планове и не предизвикаха експанзия. " Това гласи позиция на политическата групировка, изпратена до медиите.

"За страдание, платени провокатори пробиха защитата на форума и влязоха в пререкания както с членовете на ГЕРБ, по този начин и с протестиращите жители. Бяха нападнати протестиращи, членове на ГЕРБ и публицисти. Настояваме проверяващите органи да разкрият всички обстоятелства и условия към днешните конфликти и отговорните да понесат отговорност.

Политическа партия ГЕРБ не е наемала спомагателна защита за форума. Охраната бе обезпечена от „ София Тех Парк ", се споделя още в известието.

Днес, след края на Националната конференция на ръководещата партия, протестиращи чакаха актива на ГЕРБ на изхода на "София Тех Парк ". Демонстрантите скандираха "Мафия ", "Оставка " и "Довиждане ". Наложи се делегатите да бъдат извеждани с полицейски кордон.

Събралото се голям брой очакваше да излезе министър председателят Бойко Борисов.

Някои от протестиращите съумяха да преминат през огражденията по време на конференцията, до момента в който Борисов говореше. Стигна се и до замяна на юмруци сред няколко мъже.

Потребител на Facebook популяризира видео, от което се вижда по какъв начин един от младежите от редиците на ГЕРБ рита един от протестиращите и къса плаката, който недоволният от ръководството на Борисов носи.

Човек с маска, участвал на събитието, мазета телефона от ръцете на журналиста от "Свободна Европа " Полина Паунова. Тя се опита да приказва с младежите, които по-рано нападнаха един от протестиращите против държавното управление на Бойко Борисов. След това телефонът беше взет от ръцете ѝ и пренебрегнат встрани.

Полицията съумя да изтласка група протестиращи, която беше блокирала трафика в региона на зала "Арена Армеец ". Демонстрантите блокираха колите, с които делегатите на ГЕРБ се пробваха да изоставен паркинга наоколо до залата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР