ПП е получила 16-ия и 17-ия етажи от административната сграда

...
ПП е получила 16-ия и 17-ия етажи от административната сграда
Коментари Харесай

ГЕРБ получила двата етажа на НДК като коледен подарък

ПП е получила 16-ия и 17-ия етажи от административната постройка към НДК като коледен подарък с решение на Министерски съвет от 28.12.2009 година Това излиза наяве от текста на молбата, която съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на партията, с която приканва някогашните ръководещи да изоставен сегашната си централа.

Вижте цялостния текст на молбата:

Министерството на културата е принципал на НДК ЕАД.

През осемдесетте години на 20 в., по отношение на Генерална асамблея на ЮНЕСКО, в която вземат участие 163 страни, поражда нуждата от офиси за застраховане на събитието. Тогава Комитетът за просвета закупува за 12 млн. лева от Министерството на националната защита постройката ПРОНО, в която в този момент се обитава централата на Вашата партия, за потребностите на Националния замък на културата. С получените средства Министерството на националната защита построява нова постройка за потребностите на същото.

Сградата на ПРОНО постоянно е била обвързвана с НДК като негова административна постройка и е била част от неговото действие през годините.

Както ви е известно, с РМС № 986/28.12.2009 година, заради отпаднала нужда, 16-ия и 17-ия етажи са отнети от НДК и предоставени като коледен подарък на централното управление на Политическа партия. В отчета си оттогава Росен Плевнелиев - министър на районното развиване и благоустройството, приема за аргументиран извода на регионалния шеф Данаил Кирилов, че "на този стадий на НДК не е нужен целия парцел ".

Само че, господин Борисов, стадият към този момент е различен. Съсипаното по време на Вашето ръководство НДК има потребност от възстановителен проект, който допуска възобновяване на,,отпадналата потребност “ от двата етажа на НДК. Както ви е известно, след последните законодателни ремонти, Вие не заплащате наем, а когато сте дължали подобен, той е постъпвал по сметките на регионалната администрация, т.е. сдружението е било лишено през нескончаем интервал от регулярни доходи.

За да може, въпреки и минимално, да се подхващат ограничения за стабилизиране на НДК, двата етажа би трябвало да бъдат предоставени на наемател, който ще заплаща ежемесечна наемна цена и тя ще постъпва по сметките на сдружението.

Г-н Борисов,

Не оборвам обстоятелството, че когато цялата власт беше във Вашите ръце, Вие сте уредил прекрасен офис за партията си, само че като човек, който схваща доста от бизнес, не може да не се съгласите, че оздравяването на сдружението би трябвало да стартира незабавно.

С оглед на гореизложеното Ви апелирам да предприемете дейности по освобождение на заеманите от Вас пространства, като се наемам да спомагам дружно с регионалния шеф да бъде открит и възложен за потребностите на Политическа партия подобаващ и взаимен на настоящия офис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР