ПП-ДБ взривяват ситуацията“: ГЕРБ започва преговори с другите партииГЕРБ-СДС започва

...
ПП-ДБ взривяват ситуацията“: ГЕРБ започва преговори с другите партииГЕРБ-СДС започва
Коментари Харесай

Вечерни новини: ГЕРБ започва преговори с другите партии; Кабинетът отмени забраната за украинския внос

„ ПП-ДБ взривяват обстановката “: ГЕРБ стартира договаряния с другите партии
ГЕРБ-СДС стартира диалози с другите партии в Народното събрание, откакто не съумя да се разберe с обединяването „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Това стана ясно от думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание през днешния ден.
Василев: Изпълнихме всички претенции на ГЕРБ
Коалицията „ Продължаваме промяната – Демократична България “ са изпълнили всичко, което ГЕРБ са поискали от тях при представянето на проектокабинета. Това заяви в Народното събрание през днешния ден съпредседателят на Политическа партия Асен Василев след изявлението на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията му още днес започва разговори с другите политически сили, откакто двете най-големи обединения не съумяха да се схванат.
Правителството анулира националната възбрана за импорт на украински артикули
Националната възбрана за импорт на артикули от Украйна е публично анулирана с решение на Министерски съвет от през днешния ден. Преди дни служебният аграрни министър Явор Гечев разгласи, че ще предложи тази анулация, откакто има решение на европейско равнище.
„ Ел Би Булгарикум “ подписа контракт с монголска компания
Държавната „ Ел Би Булгарикум “ подписа съглашение с една от най-големите монголски компании за произвеждане на храни  – APU Company. Става въпрос за съглашение за потребление на лиценза за произвеждане на българско кисело мляко с бактерията Лактобацилус булгарикус. То е подписано по самодейност на служебния министър на стопанската система Никола Стоянов.
Служебният кабинет сътвори Центъра за незабавна здравна помощ по въздух
Служебният кабинет сътвори официално Център за незабавна здравна помощ по въздух. Министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев заяви на брифинг в сряда, че основаната с държавно разпореждане структура се явява координационно звено към така наречен система HEMS.
АПИ готви главен ремонт на дублиращи трасета на две автомагистрали
Агенция „ Пътна инфраструктура “ стартира обществена поръчка за актуализация на механически планове и главен ремонт на две дублиращи трасета на автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “. Прогнозната стойност на търга е малко над 123.3 млн. лева без Данък добавена стойност, само че в документите е записано, че ценовите оферти на участниците могат да надвишават сумата. Ремонтите ще продължат към две години.
Кабинетът още веднъж пробва да промени Закона за етажната благосъстоятелност
Кабинетът още веднъж прави промени в закона, пробвайки се да улесни достъпа до средства за енергийно възобновяване в многофамилни жилищни здания. Измененията в Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност са признати на днешното съвещание на Министерския съвет.
Притисната от Брюксел: Държавата бърза с промени в тол системата
Служебният кабинет утвърди промени в Закона за пътищата като реакция на правосъдната опасността от страна на Европейската комисия. Брюксел предяви иск против България поради липса на транспонирана директива по отношение на тол системата и действително българската електронна система за таксуване не е задоволително оперативно съвместима с европейската и това пречи на събираемостта на приходите.
България се изкачи с още 20 места в показателя за независимост на медиите
България се изкачи внезапно с 20 места в Индекса за независимост на медиите на „ Репортери без граница “, въпреки и без управляващите да са положили някакви особени старания за увеличение свободата на словото. Това излиза наяве от новия отчет на интернационалната организация за 2022 година, в който България от 91-во се изкачва на 71-во от общо 180 обсъждани страни и от ден на ден се оттласва от позорното дъно, на което стоеше години наред.
ChatGPT докара до взрив на подправените новинарски уеб сайтове
Десетки уеб страници, публикуващи подправени вести, са се популяризирали в мрежата след появяването на платформи, откакто генеративните чатботове, като ChatGPT, станаха необятно дстъпни. Това се споделя в отчет на NewsGuard, инструмент, който прави оценка достоверността на уебсайтовете и наблюдава онлайн дезинформацията.
Половината американски банки са евентуално неплатежоспособни
Пълният банков потрес от стягането на паричната политика от страна на Федералния запас на Съединени американски щати към момента не е доближат, само че неговите размери наподобяват рискови. След като предишния месец станахме очевидци на втория и третия по величина банкови банкрути в историята на Съединени американски щати, в този момент проучване на авторитетния Stanford University регистрира, че половината от 4800-те американски банки към този момент изгарят своите финансови буфери и стават неплатежоспособни.
София ще бъде хазаин на най-големия кариерен конгрес в България
София ще бъде хазаин на най-големия кариерен конгрес в България, организиран от платформата Bulgaria Wants You и медията Economic.bg. Той ще се състои на 11 юни в зала „ Джон Атанасов “ на София Тех Парк и е изцяло безвъзмезден след регистрация. Събитието в столицата ще се организира след извънредно сполучливите издания в Мюнхен, Пловдив и Лондон.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР