ПП-ДБ ще предложат на ГЕРБ да номинират те кандидат за

...
ПП-ДБ ще предложат на ГЕРБ да номинират те кандидат за
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлага на ГЕРБ да дадат премиер за техния мандат - Мария Габриел или Росен Желязков

ПП-ДБ ще предложат на ГЕРБ да предлагат те претендент за министър-председател, който да употребява мандата на втората политическа мощ, с цел да сформира държавно управление. Формацията ще вземе мандата за сформиране на държавно управление от Румен Радев и ще опита да го извърши.
Прочетете още
Това е било разисквано на съвещание на парламентарната група на ПП-ДБ довечера, оповестява " 24 часа ", като се базира на два източника в обединението. Предстои решението да бъде утвърдено от политическите органи на " Продължаваме промяната ", ДСБ и " Да, България " и би трябвало да бъде оповестено във вторник сутринта, както преди съвещанието изясни съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

Било е разисквано даже дали да не бъде поискано непосредствено претендентът за министър-председател да е още веднъж Мария Габриел, която се отхвърли да сформира държавно управление дружно с ПП-ДБ след траялите две седмици разногласия. Срещу нея обаче се е оповестил Асен Василев. Заради това финалната дефиниция била ГЕРБ да предложат взаимноприемлив претендент за министър председател. Като подобен можело да бъде да вземем за пример сегашният началник на Народното събрание Росен Желязков.

При предварителни избори за Народно заседание ПП-ДБ ще събере едвам към 10% поддръжка, било изтъкнато по време на диалога в поддръжка на нови диалози с ГЕРБ за сформиране на държавно управление.

Ако въпреки всичко се стигнело до предварителни парламентарни избори ПП-ДБ предпочитали те да са седмица преди европейските. Това означавало на 2 юни да избираме нови депутати, а на 9 юни Европейски парламент.

Пред депутатите си водачите на ПП-ДБ признали, че са били подготвени да се откажат от рухването на следствената загадка за парламентарни анкетни комисии като тази за убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Именно тази тематика бе най-спорната при договарянията за политическо съглашение с ГЕРБ в първия мандат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР