ПП-ДБ ще подкрепят кандидата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков за председател

...
ПП-ДБ ще подкрепят кандидата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков за председател
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще подкрепят кандидата на ГЕРБ-СДС за председател на парламента

ПП-ДБ ще поддържат претендента на ГЕРБ-СДС Росен Желязков за ръководител на Народното събрание.
Това съобщи в общо изказване на двете обединения в Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ и уточни, че ръководителят на Правната комисия ще бъде от ПП-ДБ.
„ Изборът на ръководител на Народното събрание и на ръководител на Комисията по правни въпроси е допустимо да бъде на ротационен принцип, при изискване че Народното събрание работи повече от 3 месеца. Апелираме този градивен звук и разговор да продължат и да се излъчи постоянно държавно управление “, добави Атанасова.
Николай Денков съобщи, че диалозите, които се водят сега, са единствено за законодателна стратегия, а не за съставяне на държавно управление, което било въпрос за водачи на партии, а не са работни групи.
Той уточни, че се чака на следващия ден да бъде определен ръководител на Народното събрание и да може да се започва постоянна работа. 
" Ще бъде препоръчан листата от законопроекти като стратегия на тази сесия на Народното събрание и в случай че той работи сполучливо, след три месеца ще има ротация на ръководителя на Народното събрание, който да работи в сихрон с ръководителя на Правната комисия ", съобщи Денков.
" Списъкът със законодателната стратегия ще бъде обществен и медиите ще имат достъп до него ", добави Атанасова. Тя уточни, че вотът на българските жители е предопределил диалозите сред ГЕРБ-СДС - ПП-ДБ и че преди две години никой не си е представял, че това ще бъде допустимо.
До Атанасова и Денков застанаха още Томислав Дончев, Росен Желязков и Лена Бориславова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР