ПП-ДБ подновиха преговорите с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от

...
ПП-ДБ подновиха преговорите с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от
Коментари Харесай

Преговорите размразени в кабинета на Росен Желязков. Ясни са първите задачи

ПП-ДБ възобновиха договарянията с ГЕРБ-СДС в Народното събрание, водени от номинираните за министър председатели от двете обединения Николай Денков и Мария Габриел и в наличието на водачите на политическите обединения.

Подновяването на договарянията за сформиране на парламент стана в кабинета на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

В началото в срещата се включиха и водачите на политическите обединения, които резервираха безмълвие, откакто напуснаха кабинета на ръководителя на Народното събрание, където диалозите се организират.
Габриел и Денков увериха, че договарянията
за сформиране на постоянно държавно управление не престават. Денков разкри първите задания – правене на документ, който да подсигурява, че няма да има чистка в държавната администрация и уточняване на персоналния състав.

„ Разговорите започнаха и не престават. Както обясних и преди този момент, има два детайла – единият е да подсигуряваме, че няма да има проблеми с администрацията, тъй че приготвяме съответния документ, който да даде успокоение на всички, които са се тормозили, и второто, несъмнено, персоналният състав. Така че работим и по двете. “

От думите на Николай Денков стана ясно, че не се приказва за включване на политически лица от ГЕРБ, а за специалисти.

Преди срещата стана ясно от Денков, че Политическа партия не са склонни да се съгласят Асен Василев да не е част от предстоящ кабинет.

„ Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да може да свърши работа при тези сложни условия “.

Въпреки че Борисов акцентира, че е значима поддръжката на Движение за права и свободи за държавно управление, с цел да се случи конституционната промяна, водачът на Движение за права и свободи
Мустафа Карадайь изцяло изключи
в него да вземат участие „ Продължаваме промяната “ макар позицията на придвижването за потребността от постоянно държавно управление.

„ Аз не мисля, че подобен вид хора би трябвало да бъдат овластени. Ако вие желаете да бъдат съучастници в този развой, ние няма по какъв начин да бъдем съучастници “.

Българска социалистическа партия са поредни в позицията си, а от „ ИТН “ също се възпротивиха. Депутатът Станислав Балабанов съобщи:

„ Видимо тези две обединения вървят към извънредно уродливо държавно управление “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР