ПП-ДБ още дебатирали с ГЕРБ дали имат коалиция или не

...
ПП-ДБ още дебатирали с ГЕРБ дали имат коалиция или не
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Кандидат съм за еврокомисар, няма да нарушим баланса на половете

ПП-ДБ още дебатирали с ГЕРБ дали имат коалиция или не

Аз ще съм една от двете кандидатури за еврокомисар, чакаме сътрудниците от ГЕРБ да потвърдят и тяхното име. Това  удостовери в парламентарните коридори депутатът от Политическа партия Даниел Лорер. На въпрос кой сектор чака да поеме, той отвърна, че това е в прерогативите на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

" Логиката подсказва, изключително поради, че ресорът на госпожа Габриел бе освободен преди няколко седмици, доста е допустимо същият сектор още веднъж да бъде даден на България ", означи той.

Лорер не се тормози, че в случай че ГЕРБ предложат жена тя ще има " непочтено предимство ", заяви 24часа.

" Равенството на половете е извънредно значимо, в България се радваме да живеем в общество, където това е реалност от доста време - и в политиката и в бизнеса, дамите са доста блестящо показани. Важно е да се знае, че Европейска комисия стартира с отношение 15 на 13. По средата се наложи Ирландия да размени своя еврокомисар мъж с жена. Дали да бъде определен мъжа за представител на България, това още веднъж ще бъде съотношението, в което комисията е стартирана. Така че нямаме никакъв проблем ", счита Лорер. 

ПП-ДБ още дебатирали с ГЕРБ дали имат коалиция или не. На въпрос дали тази обстановка ще докара до напрежение, той акцентира, че номинирането на еврокомисар е в пълномощията на премиера Николай Денков.

" Той е решил, че освен Политическа партия, а и ГЕРБ могат да излъчат своя кандидатура. Това е знак за добър звук. Градивно напрежение постоянно има, значимото е България да се движи напред и България да има собствен представител на масата на Еврокомисията, когато се вземат решение значими въпроси ", настоя депутатът. 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР