ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС внесохме съвместен законопроект за промени в Семейния

...
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС внесохме съвместен законопроект за промени в Семейния
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев: Ще ограничим опциите за разсиновяване

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС внесохме взаимен законопроект за промени в Семейния кодекс, който вкарва няколко дълго чакани промени. Съдебната процедура сподели недостатъци и във връзка с тайната на осиновяване и произхода на  лицата, и във връзка с процедурата по осиновяване. Това изясни в парламентарните коридори Искрен Арабаджиев от Политическа партия.

Той изясни, че в плана има три съществени детайла. Предвижда се въвеждането на национална електронна система на осиновяване, която ще сплоти данните на цяла България, тъй че да може лицата, които желаят да могат намерят най-подходящото дете за осиновяване. Двойно понижава броят на децата, които са осиновени, акцентира той. Същият претекст уточни по-рано и Деница Сачева от ГЕРБ, която е измежду съвносителите. 

Осиновените ще имат право на достъп, с цел да могат да ревизират кой е биологичният им родител, какъв е здравният им статус, имат ли наследени здравни болести и така нататък

Третата мярка е понижим опциите лица, които осиновят деца да се откажат от тях. Оставяме разсиновяването да бъде допустимо, само че мощно стесняваме по кое време това може да се направи ", добави Арабаджиев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР