ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС официално обявиха, че са постигнали споразумение за

...
ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС официално обявиха, че са постигнали споразумение за
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС се разбраха! Връчват папката с проектокабинета на Радев в понеделник

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС публично оповестиха, че са постигнали съглашение за общо ръководство на страната. Акад. Николай Денков заяви, че още в понеделник в 11 ч. ще връчат на президента Радев досието с проектокабинета.

„ Знаем, че ще бъде мъчно. Нямаме илюзии за нещо друго, само че тази крачка е потребна за България. Затова поемаме този риск, само че с ясното схващане, че в случай че някой от нас тръгне в неверната посока, ще си подадем оставката “, акцентира акад. Денков.

„ Всеки български жител желае да живее в страна, в която институциите са постоянни и да се работи в полза на жителите и бизнеса. Хората в институциите би трябвало да бъдат експерти, тъй че с дейностите си да усъвършенстват живота на жителите. Ще работим за непрекъснатото възстановяване на успеваемостта на администрацията, която да внедрява новаторски решения в интерес на обществото “, съобщи от своя страна Мария Габриел.

Бившият еврокомисар даде да се разбере, че държавното управление ще държи изключително доста на върховенството на законна, прозрачността, битката с корупцията и ще се работи интензивно по приемането законопроекти с основни промени.

„ Ние заставаме зад всеки един чиновник от администрацията, който дава отговор на всички професионални и етични стандарти за заеманата служба и с работата си е посочил, че пази ползите на страната и жителите. Същевременно ще работим за непрекъснатото възстановяване на успеваемостта и качеството на обществената администрация в България. Силното и дейно държавно ръководство е немислимо без професионална, ефикасна и чудесно готова обществена администрация “, съобщи още Габирел в обща декларация от името на двамата номинирани за ротационни министър председатели.

Тя бе безапелационна, че всички държавни чиновници, които извършват тъкмо и съзнателно своите отговорности, могат да бъдат спокойни за техните развиване и реализация.

От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили оповестиха публично имената на министрите в кабинета „ Денков – Габриел “.

На ротационен принцип първи министър председател за девет месеца ще е акад. Николай Денков, а по-късно – Мария Габриел.

Николай Денков – министър председател за първите 9 месеца на държавното управление.

Мария Габриел – вицепремиер и министър на външните работи, която ще бъде министър председател за вторите 9 месеца на кабинета

Асен Василев – министър на финансите

Калин Стоянов – министър на вътрешните работи

Юлиан Попов – министър на околната среда и водите

Георги Гвоздейков – министър на превоза

Румен Радев – министър на енергетиката

Милена Стойчева – министър на нововъведенията

Андрей Цеков – министър на районното развиване и благоустройството

Атанас Славов – министър на правораздаването

Кирил Вътев – министър на земеделието и храните

Богдан Богданов – министър на стопанската система

Проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката

Проф. Христо Хинков – министерство на опазването на здравето

Зарица Динкова – министър на туризма

Александър Йоловски – министър на електронното ръководство

Тодор Тагарев – министър на защитата

Иванка Шалапатова – министър на труда и обществената политика

Димитър Илиев – министър на спорта

Кръстю Кръстев – министър на културата

До последно се твърдеше, че министър на правораздаването ще бъде Емил Дечев, само че акад. Денков разгласи името на депутата от ПП-ДБ Атанас Славов. Попитан, за какво правосъдният министър е заменен в последния миг, акад. Денков отговори, че това е описът с министри, който ще бъде показан на президента в понеделник, в 11.00 часа.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР