ПП-ДБ единодушно са решили, че няма да подкрепят първия мандат

...
ПП-ДБ единодушно са решили, че няма да подкрепят първия мандат
Коментари Харесай

Стою Стоев: Правителство на малцинството на ПП-ДБ ще ни спаси от нови избори

ПП-ДБ единомислещо са решили, че няма да поддържат първия мандат на ГЕРБ, съобщи в " Денят стартира " зам.-председателят на ПГ на обединението Стою Стоев.

Ако се стигне до втори мандат, ПП-ДБ ще предложат държавно управление на малцинството с ясна стратегия за 18 месеца. Ще търсят поддръжка от всички, само че няма да одобряват министри и " външни лица " от ГЕРБ.

" За политиките в нея считам, че ще се намерят разнообразни болшинства и един подобен кабинет на малцинството има огромна възможност да мине, тъй като това е единствената опция да не вървим на избори ".

Стоев посочи, че може да има промени в проектокабинета на ПП-ДБ, само че цялостната му идея няма да се промени.

" Смятам, че за другите тематики ще се намерят разнообразни болшинства, само че последните събития демонстрират, че е нужна към този момент освен правосъдна промяна, а и дълбока конституционна промяна ".

Повечето цели от програмата на ПП-ДБ на думи се споделят и от други обединения в Народно събрание, разяснява Стоев.

" Трябва да е ясно какво желаеме от това Народно събрание да ни гласоподава като доверие и считаме, че това са целите пред страната. Ако някоя политическа партия реши да ги поддържа и има болшинство да си избере държавно управление, считам, че и законодателните промени, които сме предложили, би трябвало да бъдат признати ".
Депутатът съобщи, че казусът с политическата взаимозависимост в правосъдната власт не може да се позволи с естествени законопроекти:

" Проблемът е в структурата на Висш съдебен съвет, в кадровата взаимозависимост на " тримата огромни ", основния прокурор. Промените би трябвало да се случат на конституционно равнище и се надявам, че всички партии в Народното събрание схващат, че те са нужни ".
Във връзка с избора на комисиите в Народното събрание съобщи, че на председателски съвет въобще не са водени диспути за това. Стоев отговори и на рецензиите, че няма опит да води правната комисия:

" В трето Народно събрание съм член на комисията по правни въпроси и това е скъпият опит, който на мен ми дава убеденост, че ще се оправя. Бях част и от екипа на акад. Денков, когято изготвихме управническата стратегия в 48-мо Народно събрание, настрана от това бях част и от контактната група, която изготви част от целите пред това Народно събрание ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР