ПП-ДБ дадоха съвместна пресконференция, след като от ГЕРБ-СДС заявиха, че

...
ПП-ДБ дадоха съвместна пресконференция, след като от ГЕРБ-СДС заявиха, че
Коментари Харесай

ПП-ДБ за преговорите: Нищо не е изгубено, нямаме претенции за новата структура на Министерски съвет

ПП-ДБ дадоха взаимна конференция, откакто от ГЕРБ-СДС обявиха, че договарянията за състава на държавното управление след ротацията са се провалили. На брифинга участваха премиера в оставка Николай Денков, съпредседателите на Политическа партия - Кирил Петков и Асен Василев и на Демократична България - Христо Иванов и Атанас Атанасов.
Прочетете още
" Бяха направени оферти, които са потребни за България. Обсъдихме по какъв начин би се структурирал състава на Министерски съвет. Искам да съобщи, че нямам искания да бъда външен министър ", стартира министър председателят в оставка Николай Денков.

" Когато започнахме договарянията започнахме да пишем начисто. Заедно изработихме сходен документ. Колегите от ГЕРБ-СДС съобщи, че тематиките свързани с промените са също техен приоритет. Не разбирам за какво в този момент подписването на това съглашение се слага под въпрос. Това ще ни помогне да излезем от най-дългата политическа рецесия в България. Ние сме подготвени да публикуваме този документ. Надявам се на следващия ден документът да бъде подписан, тъй като има към момента време. Ако има някакви съответни основание към него сме подготвени за смяна. Нямаше причина да се отхвърляме от документа, с цел да можем на следващия ден да го подпишем. Общо е желанието да има промени и общи промени ", съобщи Христо Иванов.

" Ние сме подготвени да си спазим обещанието, което е обещано преди 9 месеца, а точно по този начин да продължат идващите 9 месеца. По време на договарянията от ГЕРБ-СДС желаеха спомагателните министерства - министър председател Мария Габриел, външно, вътрешно, нововъведения и напредък, екология, обучение, просвета. Ние се съгласихме тези 7 позиции да са под тяхна отговорност. За нас най-важно са промените в правосъдната система, регулаторите и службите. Нищо не е изгубено и имаме още 7 дни. Призовавам господин Борисов и доста разгадавам и на Мария Габриел да довършим договарянията. Няма смисъл да вкарваме България в рецесия и да отидем още веднъж на избори. Не желаеме да има номинално говорене ", съобщи Кирил Петков.

" Днес споделих, че съм сдържан оптимист, тъй като тогава договарянията бяха на крайна права. След това обаче стана ясно, че подписването на съглашението се отсрочва за неустановен интервал. Ако съглашението се подпише с може би с корекции, тогава ще има държавно управление. Няма спор по състава на Министерски съвет. Напълно допустимо е това да се окаже подправена рецесия, само че е допустимо и е да е действителна. Последните 9 месеца дружно успяхме да създадем редица законодателни промени. Всичко това ще остане на хартия, в случай че в тези регулатори не се изберат самостоятелни хора, които няма да слушат телефонни позвънявания от нито една от политическите рецесии. Това ще разреши на България да завърши с прехода. Аз оставам сдържан оптимист, тъй като всички мислим за България и имам вяра, че ще намерим верния език ", сподели Асен Василев.

" Призовавам госпожа Габриел да не бърза да връща празната директория, а още от сутринта да беседваме и да подпишем меморандума ", съобщи Атанас Атанасов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР