ПП АБВ започва подготовка за организация на подписка за свикване

...
ПП АБВ започва подготовка за организация на подписка за свикване
Коментари Харесай

АБВ започва подготовка за организация за събиране на подписка за свикване на общонационален референдум за мир

ПП АБВ стартира подготовка за организация на подписка за привикване на общонационален референдум за мир, разгласи ръководителят на Политическа партия АБВ Румен Петков.

Целта е да бъде ясно заложен на българите въпросът – желаят ли България да бъде територия, на която да бъде ситуирано нуклеарно оръжие, желаят ли България да бъде територия, на която да се построяват спомагателни военни уреди с атакуващ темперамент, желаят ли България да бъде част от насаждането на напрежението в Черноморския басейн и на Балканите, изясни на конференция ръководителят на АБВ.

Темата е изключително настояща и тревожна след декларацията от страна на Съединени американски щати за излизане от Договора за заличаване на ракетите с дребен и междинен обхват и последвалите от това огледални ограничения на Руската федерация, както и след обстоятелството на засилващо се напрежение в международен мащаб и несъответстващите дейности на институциите, призвани да подсигуряват разговора и гражданския мир, сподели още Румен Петков.

„ Погазването на законите е реалност, погазването на интернационалното право е реалност, погазването на интернационалната нормативна уредба е реалност и ние считаме, че най- национално виновното решение е през днешния ден да стартираме дейности по структуриране на предприемчив комитет, който да представим, по силата на нормативната уредба, пред ръководителя на Народното събрание. Инициативният комитет да съобщи пускане на подготовката и събирането на подписи за свикването на референдум и в тримесечния период от време сме с упоритостта да съберем задоволително подписи, които да представим в Народното събрание и българското общество да има опцията и отговорността да направи своя избор “. Петков съобщи убеденост, че българските жители, без значение от своята политическа ориентировка, без значение от убедеността си за европейското и евроатлантическо бъдеще на България, не трябва да има разграничение от нуждата от разговор, спокойно решение и гарантиране на това, че България ще бъде зона за мир. Политическа партия АБВ стартира дейности по построяването на 15-членен Инициативен комитет за набиране на подписка за привикване на референдум Пред медиите поддръжката си за привикване на общонационален референдум за мир обявиха Спас Панчев – ръководител на Земеделски съюз „ Александър Стамболийски “, Александър Паунов - първи секретар на Комунистическата партия на България, Михаил Шишков – ръководител на Българска партия Либерали, Екатерина Атанасова – ръководител на „ Обединен блок на труда “, Александър Радославов – ръководител на „ Движение за обществен хуманизъм “, Елена Нонева – ръководител на Политическо придвижване Социалдемократи, Проф. Боян Киров – ръководител на „ Българската левица “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР