ПП АБВ отправи апел за недопускане гласуването на Закона за

...
ПП АБВ отправи апел за недопускане гласуването на Закона за
Коментари Харесай

Любомира Ганчева: ПП АБВ апелира за недопускане гласуването на Закона за енергетиката

Политическа партия АБВ насочи зов за недопускане гласуването на Закона за енергетиката – норматив, който не показва по какъв начин ще бъдат върнати надплатените пари за сметки. В онлайн конференция на партията зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева разяснява, че най-скандалното в закона, който беше показан за разискване в петък следобяд е че няма претекстове към него и няма оценка на въздействието. Тя уточни, че в законоустановения период АБВ ще входира мнението си по тематиката в детайли.

„ Абсурдно е един толкоз значим закон, който касае всички хора и стопанската система на България, да бъде вкаран на мрачно и да има единствено два дни за неговото разискване. В законоустановения период ще си входираме нашите мнения, където ще опишем доста в детайли всички механически грешки, тъй като излиза наяве, че не се познават европейските регламенти и България за следващ път ги нарушава “.

В препоръчаните промени, добави Ганчева, в този закон липсва грижата за индивида – грижата за това всеки да има сила на налична цена. Тя се обърна към народните представители при разглеждането на този план да не позволяват да се гласоподава закон, в който не е ясно по какъв начин още незабавно същия месец ще бъдат върнати надплатените пари за сметки - и от хората, и от стопанската система.

„ Предупреждаваме, че по метода, по който са написани предложенията, ще се внесе един административен и счетоводен безпорядък, който може да бъде извънредно рисков по време на рецесия. Стратегията в региона на енергетиката и закона не би трябвало да бъдат променяни на правилото „ проба-грешка “ и „ на коляно “, само че би трябвало да има изясненост какво се цели като резултат. Човекът би трябвало да е във фокуса на закона, а не администрацията “.

Становището по закона за енергетиката ще бъде изпратено и до работодателските организации и синдикатите. Целта е публичната поддръжка да не допусне смяна на закона „ на мрачно “ която да ощети за следващ път българите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР