Позволяващо по-гъвкави движения облекло - НАСА представи прототипи на нови

...
Позволяващо по-гъвкави движения облекло - НАСА представи прототипи на нови
Коментари Харесай

НАСА показа скафандри за астронавти, които ще стъпят на Луната през 2024 г.

Позволяващо по-гъвкави придвижвания облекло - НАСА показа прототипи на нови скафандри за американски астронавти, които се планува да стъпят на Луната след няколко години, съобщи Франс прес.

Прототипите към момента не са тествани в космоса и създаването им не е завършило. Завръщането на хора на Луната е публично планувано за 2024 година в границите на задачата " Артемис 3 ", въпреки че може да бъде забавено поради проблеми с финансирането. Новите скафандри евентуално няма да са подготвени преди 2023 година, предава Българска телеграфна агенция.

Пред огромно американско знаме в седалището на НАСА във Вашингтон инженери облякоха прототипите пред представители на медиите.

Предишните сходни скафандри датират от задачите " Аполо " (1969-1972). Инженери от американското галактическо ведомство работят от години върху усъвършенствана версия на скафандрите. Всъщност ще бъдат основани два типа скафандри - един за стъпване на Луната, който ще е бял със сини и червени линии и ще е с названието xEMU (Exploration Extravehicular Mobility Unit), и различен за маршрута сред Земята и Луната, който ще е по-лек, оранжев и ще е с названието Orion Crew Survival Suit, т.е. ще е предопределен за екипажа на галактическия транспортен съд " Орион ". Скафандърът xEMU ще е по-еластичен. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР