Позволявам си да поканя от вашия ефир всички, които искат

...
Позволявам си да поканя от вашия ефир всички, които искат
Коментари Харесай

Искате АЕЦ Белене - а ядрени отпадъци в къщата си искате ли?

Позволявам си да поканя от вашия ефир всички, които желаят енергийна и обществена сигурност, в 18:00 часа пред постройката на държавното управление. С тези думи новият водач на АБВ и вътрешен министър от времето на Тройната коалиция Румен Петков отбрани плана АЕЦ " Белене ".
Коментар на редактора
Други думи, които Петков изрече по отношение на " Белене ", касаеха въпроса къде ще складираме и какво тъкмо ще вършим с отработеното нуклеарно гориво от централата. Защото в Русия не можем да го връщаме, има евродиректива по въпроса – отработеното нуклеарно гориво е грижа на страната-членка на Европейски Съюз, а не на трета страна. Та Петков описа небрежно по какъв начин правели в Германия – единствено че не сподели в България може ли по този начин, и предложи да съхраняваме горивото от " Белене " там, където в този момент са 1-4 блок на АЕЦ " Козлодуй ".
За " Белене " от дълго време се изговори задоволително и който не е схванал, колкото и да се приказва, в никакъв случай няма да разбере. А откакто съгласно Петков в никакъв случай не сме имали проблем със съхранението на отработеното нуклеарно гориво, значи в действителност няма проблем – тези, които бутат и ръчкат най-вече за " Белене ", да си вземат отпадъците. Примерно в Плевен. А за какво не в " Стрелбище ", където живее водачът на АБВ? Или в Банкя, откъдето грее държавното Слънце? Дали ще е в трапезарията или в кухнята, да си решат приемащите. Само че мъничко се колебая, че ще стане тъкмо по този начин. Защото едно е да приказваш по малкия екран, друго е щом пристигна ред на действието. А ред на деяние ще пристигна - няма по какъв начин да има АЕЦ " Белене " без ново вместилище за нуклеарни боклуци. Да забележим кой ще е печелившият хазаин?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР