Позволява лесно монтиране на SSD с формфактор M.2 в настолен

...
Позволява лесно монтиране на SSD с формфактор M.2 в настолен
Коментари Харесай

Вътрешна SATA кутия за M.2 SSD – елегантно решение от Axagon

Позволява елементарно монтиране на SSD с формфактор M.2 в настолен компютър или преносим компютър посредством 25-пинов SATA интерфейс, без ограничавания в потенциала

Вътрешната SATA кутия на Axagon взема решение проблем с инсталиране на M2 SSD в компютри, които нямат слот за устройства с този формфактор (снимка: TechNews.bg)

Все по-достъпните цени на SSD устройствата ( наричани още полупроводникови или твърдотелни дискове) накара доста консуматори на компютри да се насочат към ъпгрейд на своите компютри – настолни и мобилни. Замяната на класическия корав диск със SSD или просто прибавяне на втори диск, само че от вид SSD , на който се конфигурират операционната система и приложенията, е дейно решение за повишение на продуктивността.

Първоначално на пазара се постановиха SSD-та със общоприет 25-пинов SATA интерфейс (15+7 за данни и захранване), който е разполагаем в съвсем всеки компютър. Но в последно време всеобщо навлизат SSD устройства с формфактор M.2, които са доста по-бързи, само че постоянно потребителите не разполагат с подобен
слот в системите си, с цел да се възползват от по-добрите им индикатори. В други случаи може просто да се постанова преместване на M.2 SSD дружно с инсталирания на него програмен продукт на 25-пиновия SATA слот.



Елегантно решение в тези случаи се явява аксесоар, предлаган от чешката компания Axagon, чиито артикули неотдавна са налични и на пазара у нас от дистрибутира Асбис. Става въпрос за вътрешна SATA кутия Axagon Internal SATA 2.5 ” box for NGFF M.2 SSD, в която може да се сложи M.2 SSD. Така в случай че разполагате с подобен SSD, ще можете безпроблемно да го монтирате във всеки компютър – настолен районен съд или преносим компютър с необятно публикувания 25-пинов SATA интерфейс.

SATA кутия е направена от алуминий, с помощта на което е доста лека и се охлажда по-лесно (снимка: TechNews.bg)

Като размери и формат кутията на Axagon е тъкмо като един общоприет 2,5-инчов SATA SSD за монтиране в настолен компютър или ноутбук. Под капака ще намерите
слот за M.2 SSD, в който можете да поставите M.2 диска и да го закрепите с включените в комплекта съоръжения. След това затваряте капака, монтирате кутията в компютъра и я свързвате към SATA интерфейса. Това е всичко, с цел да имате по този начин мечтаното решение.

Кутията разполага със общоприет 25-пинов интрефейс SATA (снимка: TechNews.bg)

Кутията, която ни бе предоставена от Axagon, е предопределена, в частност, за NGFF M.2 SSD B-key и B+M-key модули със 75 контакта и размери до 22×80 мм (M.2 2230, M.2 2242, M.2 2260 и M.2 2280). В нея няма да можете да поставите M.2 SSD M-кey карта, тъй че, преди да купите този аксесоар, би трябвало да сте изцяло наясно за какъв тъкмо M.2 диск ще го употребявате. Няма ограничавания за потенциала на инсталираните SSD карти, поддържат се и едностранни, и двустранни модели.

Вътре в кутията можете да монтирате M.2 SSD B-key с размери до 22х80 мм (снимка: TechNews.bg)

Кутията с инсталирания в нея M.2 SSD има SATA интерфейс (22 контакта) за свързване към дънната платка със скорост на предаване на данни до 6 гигабита в секунда (Gbps). Тази композиция поддържа и съвременни функционалности като TRIM, която усъвършенства продуктивността при запис на данни и удължава живота на диска. Кутията употребява пасивно изстудяване, подкрепено от алуминиевия корпус, който я прави и доста лека – единствено 48 грама.

SATA кутията с инсталиран в нея M.2 SSD (снимка: Axagon)

Axagon SATA box for M.2 SSD е „ plug-and-play ” устройство, което се разпознава безпроблемно от BIOS-а (UEFI) при пускане на компютъра. Тя се държи като общоприет диск, единствено че доста по-бърз. Кутията работи с всички известни операционни системи, включително настоящите версии на Windows, Mac OS X и Linux дистрибуциите. Не е належащо инсталиране на драйвери.

Комплектът на устройството – кутия, съоръжения за монтиране и управление за потребителя (снимка: TechNews.bg)

Този потребен аксесоар към този момент е наличен на пазара у нас на цена под 30 лв. с Данък добавена стойност. В комплекта на устройството са включени самата кутия, съоръжения за монтиране и управление за потребителя. Продуктът се предлага с две години гаранция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР