Позволено ли ми е да извикам у дома фризьор или

Позволено ли ми е да извикам у дома фризьор или ...

Повече никакви глупави въпроси за коронавируса, моли полицията в Берлин.

Позволено ли ми е да извикам у дома фризьор или козметик? Мога ли да се разходя с приятелите ми навън? Мога ли да разпускам с приятели у дома?

Берлинската полиция обяви, че телефонът за спешни случаи е прегрял от обаждания с въпроси за наложените от властите ограничителни мерки в борбата срещу коронавируса.

Вие имате много въпроси за ограничителните разпоредби за #covid19, ние разбираме това, но това не трябва да означава, че хората в нужда не могат да се свържат с нашия център за спешни обаждания, написа полицията в "Туитър", цитирана от "Ройтерс".

Броят на починалите от новия коронавирус (COVID-19) в Германия за последните 24 часа се е увеличил с 50 души, като от началото на епидемията жертвите в страната вече са общо 222 души.

Междувременно АФП съобщава, позовавайки се на вирусолога Кристиан Дростен, че Германия ще увеличи тестовете до 500 000 на седмица.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 416 000 потвърдени случая, а починалите са повече от 18 500. Регистрирани са случаи в 196 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 487 000 случая и над 22 000 починали в 175 държави, възстановили са се около 117 000. /news.bg

Източник: dnesplus.bg