Позволено ли е на служителите от община Асеновград да пушат

...
Позволено ли е на служителите от община Асеновград да пушат
Коментари Харесай

Служители на община Асеновград пушат по прозорците на сградата

Позволено ли е на чиновниците от община Асеновград да пушат на отворен прозорец в кабинетите си? Кой следи за осъществяването на съблюдаване Закона за здравето в постройката на общинската администрация в града? Има ли " хванати в крачка " и глобени за това? На всички тези въпроси се опитахме да потърсим отговор от градската администрация.

Неведнъж читатели на Actualno.com са алармирали за сходна неправда. Предоставиха ни и фотоси, като доказателство за този факт. Така, необезпокоявани и без терзание в зимни и летни месеци, общински чиновници от Асеновград застават по прозорци на представителната конструкция, може би, за къса отмора, без значение че имат регламентирана обедна такава.
И защото най-вероятно са затрупани от ежедневни задания, нямат време за губене, с цел да излизат от постройката. Сигурно е по-лесно да палнат един фас небрежно до прозореца и да продължат активността си. Дали угарките от цигарите се събират в пепелници, или се изхвърлят непосредствено на площада, не може да стане ясно от изпратените в редакцията ни фотоси. В други случаи се пуши на отворен прозорец в коридора на последния етаж на общинска администрация, споделя нашият четец. И прецизира, че по този начин миризмата от цигарен пушек се популяризира от време на време даже в целия кулоар.
Тук поражда въпросът: да пушиш в общината не е ли същото като да запалиш една цигара в учебно заведение? Не са ли тези хората за образец - чиновниците от най-сериозната конструкция в Асеновград по този начин, както учителите са изключителният образец за своите възпитаници? Не са ли те, които би трябвало да съблюдават най-стриктно от всички, закона и да демонстрират гражданско съзнание? Или просто ще разчитаме на обстоятелството, че ангажираната с наблюдаване за нарушавания и при нужда - санкциониране, по повод Закона за здравето и в частност тютюнопушенето вътре в публични здания, е Регионална здравна инспекция-Пловдив.

След описа на нашият четец, екипът на Actualno.com насочи питане към градската администрация. Помолихме от там да ни посочат кои са местата вътре в постройката на община Асеновград (в случай, че има такива), на които е позволено пушенето на цигари, какъв тип (в какъв размер, в случай че е парична) е глобата, в случай че бъдат хванати чиновници, които пушат на нерегламентирани за задачата места, и кой е зает да следи за това. Попитахме също дали за интервала от началото на 2018 година досега са осъществявани инспекции по кабинети и коридори, по отношение на пушенето в постройката и в случай че да - открити ли са извършители, какъв е броят им и по какъв метод са осъдени?
Отговор на последния въпрос не получихме. А за първите два ни бе предложено да си погледнем в Закона за здравето. За да ни улеснят, в отговора са представени съответни членове и точки.
По проблема потърсихме и гледната точка на управлението на общинска администрация. От пресцентъра оповестиха, че няма човек, който да " обикаля по кабинетите " и да ревизира дали чиновниците пушат, тъй като в действителност подобен тип инспекция се прави единствено от Регионална здравна инспекция-Пловдив. А с цел да се случи такова събитие следва да бъде алармирано точно в пловдивската институция.

На този стадий при управлението на града не е постъпвал сигнал по засегнатата тематика, показаха още от пресцентъра.
А в края на гореизложените тези, разсъждения и обстоятелства, поражда единствено още един финален въпрос - за жителите на община Асеновград гратис ли е пушенето по прозорците на административната постройка?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР