Позовавайки се на официални писма, редакцията на Politico съобщава, че

...
Позовавайки се на официални писма, редакцията на Politico съобщава, че
Коментари Харесай

Кандидатурата на Унгария за ЕК е отхвърлена заради „връзки с Русия“

Позовавайки се на публични писма, редакцията на Politico оповестява, че повода да бъде отхвърлена кандидатурата на Ласло Трочани за нов комисар на Европейския съюз в ресора „ Съседство и разширение “, е угриженост поради „ връзки с Русия “, предава " Фокус ".

В Брюксел са разтревожени от „ връзките му с Русия, изключително поради ролята му на министър на правораздаването в изгонването на обвинени руснаци, за които след това се твърди, че са освободени, макар предварителното искане на Съединени американски щати за екстрадиция “.

По време на мандата си като министър на правораздаването Трочани е одобрил екстрадицията в Русия на обвинени в търговия с оръжие Владимир Любишин-старши и Владимир Любишин-младши, макар настояването на Съединени американски щати за екстрадиция и взаимна работа по този случай. Заподозрените са освободени по-късно от съветските управляващи.

Комисията на Европейския парламент, която преглежда кандидатурите за новия състав на Европейска комисия, също изрази угриженост в писмо си за „ присъединяване на Трочани като министър на правораздаването в контракта за атомната електроцентрала „ Пакс II “, макар съществуването на уговорка за спор на ползи “. Русия е предоставила на Унгария финансиране за разширение на атомните централи, като съветският колос „ Росатом “ е главен реализатор на плана. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР