Позовавайки се на неназовани елитни бизнесмени, политици и държавни служители,

...
Позовавайки се на неназовани елитни бизнесмени, политици и държавни служители,
Коментари Харесай

Издигането на хардлайнери плаши кремълския елит

Позовавайки се на неназовани елитни предприемачи, политици и държавни чиновници, изданието твърди, че те са все по-разтревожени от „ нежеланието или неспособността на Кремъл да отбрани своите “ – обстановка, която поражда боязън за сигурността на представителите на съветския хайлайф и фамилиите им.

Тези настроения се разрастнаха внезапно, откакто „ готвачът на Путин “ Евгений Пригожин прикани за незабавни „ сталинистки репресии “ против богати руснаци, които съгласно него „ не оказват помощ задоволително ” във войната. В началото на ноември Пригожин разгласява в Telegram-канала си отговор на въпроса на RT за какво най-богатите руснаци „ пренебрегват военното състояние “. Според него, би трябвало „ да се включат лостовете и механизмите за цялостното заличаване на тези хора като предприемачи ” и към тях да се приложат „ сталински репресии ”.

Bloomberg твърди, че съветският хайлайф позволява опцията за чистки и арести по модела на сталинската епоха. Новинарската медия цитира почитан държавен чиновник, който съпоставя протичащото се в Русия с военна тирания, въпреки и без боен прелом.

Доминиращата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР