Позовавайки се на нападението на Иран през уикенда срещу съюзника

...
Позовавайки се на нападението на Иран през уикенда срещу съюзника
Коментари Харесай

Байдън призовава Конгреса да сложи край на безизходицата и да изпрати помощ на Израел и Украйна

Позовавайки се на нападението на Иран през уикенда против съдружника на Съединени американски щати, президентът Джо Байдън в сряда прикани законодателите да одобряват закъсалото законодателство, което ще даде милиарди военна и друга помощ на Израел.

В публикация на Wall Street Journal Байдън написа: „ [Ако] Иран успее доста да ескалира офанзивата си против Израел, Съединени американски щати могат да бъдат привлечени “.

„ Израел е нашият най-силен сътрудник в Близкия изток; немислимо е да останем настрани, в случай че защитата му бъде отслабена и Иран успее да извърши заличаването, което възнамеряваше този уикенд “, написа президентът на Съединени американски щати.

„ Можем да създадем този резултат по-малко евентуален, като попълним въздушната защита на Израел и предоставим военна помощ в този момент, тъй че защитата му да остане изцяло заредена и подготвена. “

Призивът на Байдън пристигна единствено дни откакто Иран изстреля стотици ракети и дронове в неделя, като възмездие за смъртоносната израелска бомбардировка на иранското консулство в столицата на Сир...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР