Позорът има безброй измерения, но когато органите на реда заплашват

...
Позорът има безброй измерения, но когато органите на реда заплашват
Коментари Харесай

Премиерът добротворец и злите придворни

Позорът има безчет измерения, само че когато органите на реда заплашват с митинги, получател на настояванията им, с изключение на ръководещите, се оказват и елементарните хора. Които с съображение си задават въпроса - щом служителите на реда се бунтуват, кой ще ни пази нас. И по какъв начин това съсловие да запази и дребното останал почит към себе си, когато се пазари за заплати, а персоналният състав върви дрипав. Полицаите могат да срещнат състрадание у някои порядъчни жители, само че това надали ще им помогне с нещо.

Както знаем, най-големият призрачен сън за премиера са митингите във всичките им форми, които той приема като персонална засегнатост. И в тази ситуация, както нищо не можеше да се направи, внезапно на Националното съвещание на управлението на Министерство на вътрешните работи Борисов заповяда: "Имаш 10 милиона. Незабавно им ги раздай да си купят летни облекла. Да ви облека със зимните облекла и да ви изкарам в този момент на улицата? ". Разпореждането бе към министър Валентин Радев, който гледаше отговорно, като момче, хванато на съседска череша. Класиката бе цялостна - министърът - неприятен и свидлив, министър председателят - угрижен и ларж. Остава да забележим, ще тушират ли напрежението извадените милиони от цилиндъра или това няма да умилостиви готвещите митинг от 5 юли служители на реда.

Добрините на премиера не свършиха тук. 24 часа откакто министър Лиляна Павлова уволни шефа на НДК Мирослав Боршош, Борисов го върна на поста, а оттова скорострелно излетя пишман-наследникът му, като след хитлеристки привет. Мотивите на Павлова отидоха в коша. А те бяха повече от съществени - дворецът работел без наложителния за комерсиално сдружение бизнес проект, нямал капиталова стратегия, възстановителен проект. Липсвали правила за работа, както и правила за възлагане на публични поръчки. Боршош не дал поисканите от Павлова финансови доклади за последните две години, а и дал хвърчащи листа с финансовата загуба, която тя пресметнала на 9 милиона лв..

"За последните два месеца заради дейности или бездействия на господин Боршош няма и милиметър прогрес по ремонта на НДК ", добави Павлова, разтревожена, че ще се издъним грубо пред чужденците, които ще посрещаме като домакини на Европейски Съюз.

В часовете след малотрайното уволняване се надигна вълна от поддръжка за Боршош, който за градската, разбирайте софийската, десница, е нещо като Цонко Цонев за метъл съсловието у нас. Готин пич, който съживил "мъртвеца " след епохата "Друмев " и изхвърлил гащите от културния храм. И няма значение, че се регистрира сериозна финансова загуба - нали по този начин или другояче от просвета не се печели, а страната е длъжна да налива, с цел да не оскотеем напълно от безкултурие.

Докато още не знаеше, че ще го върнат на поста, уволненият Боршош си изплака тъгата във фейсбук: "Категорично отхвърлям да подписвам нови публични поръчки, свързани с подготовката на НДК за председателството под напън и в условия, които не дават отговор на разпоредбите и закона ".

След което нещата се случиха бързо. Борисов направи очна ставка с Боршош и Павлова, върна го на поста и лиши НДК от министерството й, като го прати към ведомството на Боил Банов. И заваляха благодарности. "След извънредно значимата среща, която организирахме през днешния ден с премиера Бойко Борисов, съм спокоен и задоволен, че българската просвета победи и му благодаря, че потвърди на всички ни, че това може да се случи. Вярвам, че страна, която се вслушва в своята интелигенция, има почтено бъдеще ", с комсомолски жар заявява Боршош, който щял да работи с удвоени сили след реабилитацията си. А под "своята интелигенция " очевидно визираше защитилите го енергично Ваня Щерева, Веско Ешкенази и групата #ИазСъмНДК, разгласила заслугите му към културата.

И натискът, и беззаконието, от които проплака Боршош, изчезнаха скоропостижно. Павлова се оказа неприятната, Бойко положителният, а с цел да е цялостна идилията даже и душманката му благодари на премиера. С това решение давал опция на екипа, с който Павлова работи да се концентрират върху същинската работа по политическите цели и по подготовката и провеждането на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

Жив да го ожалиш положителният ни министър председател, с какви неприятни хора се е обкръжил. Слава Богу, от приказките знаем, че положителното побеждава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР