Позор е, че в това богато общество хора от България

...
Позор е, че в това богато общество хора от България
Коментари Харесай

Германски министър: Позор е, че хора от България стават жертва на експлоатация

" Позор е, че в това богато общество хора от България и Румъния стават жертва на употреба ", съобщи немският министър на труда Хубертус Хайл.
Пред WDR българка в Германия споделя за обиди, викове и дискриминация.
След експлоадирането на болестта с ковид в кланиците " Тьонис " общественият министър на провинция Северен-Рейн Вестфалия Карл-Йозеф Лауман настоя за повече благоприятни условия за надзор на жилищата и общежитията, в които са настанени източноевропейските служащи в месопреработвателните предприятия. Такъв надзор стана вероятен за първи път едвам в хода на пандемията, съобщи Лауман пред Бундестага и добави, че при 650 инспекции са били открити над 1800 нередности, осведоми Дойче веле.
В отговор немският министър на труда Хубертус Хайл удостовери, че задачата на държавното управление е от началото на идната година да бъде въведена възбрана на договорите с подизпълнители в месопреработвателната промишленост. " Позор е, че в това богато общество хора от България и Румъния стават жертва на употреба. Ще сложим завършек на тези практики ", увери Хубертус Хайл.
И в действителност мнозина от източноевропейците, пристигнали на работа в Германия, изживяват същински потрес. Като Емилия от България, която пред WDR споделя за претърпяното в Германия. Жената идва преди 10 години и незабавно стартира работа. Един от работодателите ѝ е месопреработвателното дружество " Тьонис ", чието име в последно време не слиза от вестникарските заглавия - поради неприятните условия на труд и употребата на източноевропейски служащи. " Обиждат те, крещят ти, дискриминират те, държат се с теб по ужасяващ метод ", споделя Емилия пред WDR.
Няма нищо инцидентно в това, че толкоз доста хора от Източна Европа идват да работят в Германия. В желанието да избягат от мизерията в родината си мнозина се подлъгват да повярват на обещанията на фирми-подизпълнители. " Това е един голям бизнес ", споделя Фолкер Брюгенюрген от помощната организация " Каритас " в окръг Гютерсло, където се намира седалището на кланиците " Тьонис ".
Веднъж пристигнали в Германия, източноевропейските служащи фактически изкарват повече пари, в сравнение с в родината си, само че нерядко стават жертва на безмилостна употреба от страна на подизпълнителите.
" Исках да се интегрирам ", споделя Емилия пред WDR. Жената е научила немски и твърди, че поставя в действителност огромни старания. Но все пак не я напуща чувството, че и след 10 години живот в Германия към момента не е част от това общество., Дойче веле
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР