Познавате ли чувството, когато забележите дупка в ръкава на любимата

...
Познавате ли чувството, когато забележите дупка в ръкава на любимата
Коментари Харесай

Елементарни усилия, които да положите за по-дълъг живот на дрехите

Познавате ли възприятието, когато забележите дупка в ръкава на обичаната си риза? Или когато интензивността на цвета на най-хубавите ви черни дънки изчезва след няколко изпирания и те стават избледнели панталони в жанр " гръндж "? 

Как да удължим живота на облеклата?

Разбира се, облеклото би трябвало да бъде обгрижено колкото е допустимо повече, с цел да се усили оптимално експлоатационният му живот. Би било добра концепция тази активност да се разшири до всички облекла, които притежаваме, без значение от тяхната марка и цена. Добре поддържаната и обичана дреха е същинско наслаждение и по-долу ще намерите 5 съвета по какъв начин да удължите живота на вашите облекла.

1. Следвайте инструкциите за пране и постоянно перете облеклата си наобратно. Нанесете оптималното предложено количество перилен препарат, даже постоянно по-малко количество ще е задоволително. Използвайте омекотител единствено в специфични обстановки, защото гъвкавите нишки като еластан да вземем за пример, стартират да стават нежни от омекотителя.

2. Не удължавайте интервалите на пране прекалено много. В коша за пране, мръсните облекла които чакат със седмици, могат да всмукват мазнини и нечистотия, които в най-лошия случай се задържат за непрекъснато. Така перилните препарати не стигат до сърцевината на влакната на облеклата и тъкмо по тази причина е значимо те да бъдат изпрани допустимо най-бързо. 

3. Проветрете и замразете! Ако облеклата ви в действителност не са нечисти, само че миришат на застояли или на „ износени “, пробвайте да проветрете на чист въздух. Можете също по този начин да поставите облеклата в найлонов плик във фризера за една нощ и да се замразите например дънките или пуловери. Замразяването отстранява неприятните миризми и постоянно е задоволително, с цел да освежи облеклата ви.

4. По опция изсушете на простора! Горещата сушилня поврежда доста бързо влакната на облеклата. За това ви съветваме, постоянно да сушите облеклата си на простора, в случай че разполагате с нужното време. Сушенето в сушилня е елементарно несъмнено, само че в случай че желаете да удължите живота на облеклата си, пробвайте се да го избягвате.

5. Използвайте закачалки! Не поставяйте облеклата си на рафта, а практикувайте отвесно слагане. С потреблението на окачалка, вие прибирате облеклата си спретнато в дрешника, като в тях не се образуват гънки. Само че, внимавайте! Твърде необятната окачалка може да разтегне раменните шевове на рокли, блузи и ризи.

Избягвайте също по този начин да окачвате облекла на железни закачалки, доста по-добри е да употребявате пластмасови или дървени такива. И не всички облекла би трябвало да бъдат окачени! Много по-добре за пуловерите е да ги поставите в долап. Тогава те няма да се разтягат и да изгубят формата си.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР