Познаването на основните методи за първа помощ е много важно,

...
Познаването на основните методи за първа помощ е много важно,
Коментари Харесай

Знаете ли как се оказва първа помощ?

Познаването на главните способи за първа помощ е доста значимо, само че е от решаващо значение да ги извършите вярно, с цел да не навредите на индивида, на който се пробвате да помогнете.

Ето най-разпространените неточности, които хората позволяват при оказването на първа помощ:

1. Промиване на рани с водороден прекис, йод и алкохол може да бъде рисково

Какво не е наред с това: Пероксидът унищожава клетките на съединителната тъкан, пречейки на раната да зарастване. Йодът и алкохолът изгарят здравите кафези и могат да провокират болежка, потрес и изгаряния, в случай че се ползват върху раната.

Правилно: Измийте раната с чиста питейна вода или преварена вода и по-късно нанесете лековит мас с антибиотик. Лепенка или превръзката не би трябвало да се ползва, в случай че не е безусловно належащо, в противоположен случай раната ще се намокри и ще отнеме повече време, с цел да зарастне.

2. Сърдечните разтривки могат да доведат до фрактури на ребрата и увреждане на белите дробове

Какво не е наред с това: Сърдечните разтривки могат елементарно да доведат до счупени ребра, които могат съществено да увредят белите дробове и сърцето.

Правилно: Трябва да вършиме сърдечни разтривки, единствено в случай че сте сигурни, че индивидът няма пулс, не диша и няма доктор в близост. Докато един човек се обажда на кола за спешна помощ, различен прави сърдечни разтривки с темп от 100 на минута. За бебета това се прави с пръсти и с различен темп.

3. Парацетамолът може да докара до чернодробни проблеми

Какво не е наред с това: Парацетамол или ацетаминофен облекчава болката и възпалението и е част от доста известни медикаменти. Предозирането му обаче може да аргументи чернодробна и бъбречна непълнота.

Правилно: Измерете деликатно дозата. Максималната еднократна доза за възрастни е 1 g (4 g на ден). Ацетаминофен участва в доста медикаменти, изключително анти-грипни, а комбинирането на медикаменти може елементарно да докара до предозиране и следствията от него.

Останалите способи за оказване на първа помощ можете да прочетете ТУК
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР