Познаваме Натали от благотворителните кампании за нея. Благодарение на дарители,

...
Познаваме Натали от благотворителните кампании за нея. Благодарение на дарители,
Коментари Харесай

Майка търси помощ за лечение в чужбина за болното си дете видео

Познаваме Натали от благотворителните акции за нея. Благодарение на донори, момиченцето, което е родено с детска церебрална парализа (ДЦП) и аутизъм, съумя и да проходи. За страдание, положението ѝ се е влошило.

Оказа, че Наталка има вродена болест на червата, която е вариация на синдрома на Хиршпрунг, и тоскичен мегаколон, описа майка ѝ Калояна Канариева.

Детето се храни със система от малко повече от месец.

След мощните коремни болки и отхвърли на дебелото черво да действа, детето спря да приема храна и течности, попаднахме в болница. Наложи се мощно антибиотично лекуване, само че се оказа, че бактериозата от това, че има тоскичен мегаколон е толкоз мощна, че антибиотиците към този момент не оказват помощ, описа майката.

Отделно абокатите ѝ се сменят през два дни, а сестрите към този момент не могат да намерят венички. Детето живее в непрестанно страдалчество, добави тя. Мъча се да ѝ избавям живота ден за ден.

Когато гастроентеролозите удостоверяват, че Натали има рядко заболяване и я насочват към хирург, Калояна се обръща към детски коремни хирурзи в Пловдив и София. Те дали отговор, че поради първичното заболяване на Натали, не биха поели риска да оперират дете с детска церебрална парализа.

Затова майката търси клиники в чужбина и Фонда за лекуване на деца. Спира се на болница в Берлин, където цената на интервенцията е 39 хиляди евро. Фондът обаче отхвърля да я финансира.

„ Имаме стотици, да не кажа хиляди оперирани деца, които са си напълно добре и няма никакви проблеми – сподели пред bTV проф. Пенка Стефанова от Детската хирургия към УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив. – Още повече, съгласете се, това е и въпрос на българска чест това – детските хирургии в страната, въобще като компетентност, ние сме едни от първите в Европейски Съюз и по какъв начин ще изпратим на сътрудниците нещо, което се прави всяка седмица в тези клиники? “.

Според шефа на Център „ Фонд за лекуване на деца “ доктор Мариета Райкова „ лекуване не е отказано, а е посочено на майката къде детето би могло да се посочи посредством диагностика и вероятно да бъде оперирано. За мен неизползването на опцията водещи експерти да видят детето, а потреблението на медиите, че надали не то е изоставено от Фонда... разбирам го като че ли като напън за смяна на решение. Аз бих споделила на майката на Натали да се обърне към тези лечебни заведения. Ние можем да спомагаме, в случай че тя има проблем за контакт с тях, и съм уверена, че сътрудниците могат, желаят и ще оказват помощ на това дете “.

Съжалявам, че потърсих Фонда за помощ, тъй като така загубих скъпо време за детето си, сподели Калояна. Същевременно в болничното заведение в Германия ни чакат и всеки миг могат да извършат лекуването.

Вече съм говорила персонално по няколко пъти с всички хирурзи от Пловдив и след изказано мнение, че няма да рискуват с детенце с ДЦП, към този момент няма да мога да им се доверя, добави тя.



Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР