Познаваме много марки различни висококачествени вина, водки, джинове, ромове, текили,

...
Познаваме много марки различни висококачествени вина, водки, джинове, ромове, текили,
Коментари Харесай

Най-консумираната алкохолна напитка в света

Познаваме доста марки разнообразни висококачествени виновност, водки, джинове, ромове, текили, уиски и така нататък Много от тях са извънредно известни. Оказва се обаче, че нито една от тези алкохолни питиета не е най-консумираната в международен мащаб.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Cocina y Vino (@cocinayvino) на Юли 10, 2019 в 2:26 PDT

Тя в действителност е тази, за която в действителност не бяхме чували до този миг. Казва се байжиу и е с генезис от Китай.

Байжиу е най-употребяваният тип алкохол в света, като единствено за 2016 година са били продадени цели пет милиарда литра от него.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Ming River Baijiu (@mingriverbaijiu) на Юли 11, 2019 в 9:35 PDT

" Бяла (чиста) напитка " - това значи байжиу - обичайният китайски алкохол, който се прави от ферментирали житни култури (най-често от сорго) и е с алкохолно наличие сред 28 и 65%.

В Китай байжиу се създава още от XIII-XIV век, само че във типа, в който го познаваме през днешния ден като усет - някъде от към 1368-1644 година По традиция байжиу се сервира в дребни чаши, а към напитката най-често вървят плодове или билки.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Wuliangye China (@wuliangye.china) на Апр 28, 2017 в 1:01 PDT

Най-хубавото байжиу, естествено, е отлежалото, а най-скъпото е на марката Wuliangye - цената му е към 120 $ за бутилка от 375 мл. В по-ниския клас една бутилка байжиу от 250 мл може да коства колкото кен бира.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР