Познаваме Дидо Пешев в музикалните среди като китарист на групите

...
Познаваме Дидо Пешев в музикалните среди като китарист на групите
Коментари Харесай

Българинът, който впечатли Metallica

Познаваме Дидо Пешев в музикалните среди като китарист на групите Them Frequencies и Last Hope. Но с изключение на музикалните си качества, Дидо има и различен артистичен гений - на илюстратор.
 Metallica, WorlWired и международното турне на групата в цифри
" Зад кулисите " по време на турнето на Metallica

За подготовката на WorlWired в цифри

Благодарение на изключителната му работа за разнообразни банди и реализатори, сред които безспорно се открояват Мерилин Менсън, Gojira, Mastodon, Ghost, Swan, даже и от Metallica се свързват с него, впечатлени от брилянтната му работа.

Хората, занимаващи се с мениджмънта на групата, се обаждат на илюстратора през есента на 2018 година, с цел да го помолят да се заеме с рисуването на формалния постер на групата за концерта им във Варшава през днешния ден, 21 август.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dido Peshev (@dido.peshev) на Юли 26, 2019 в 12:51 PDT

Така Дидо Пешев се трансформира в първия българин, поканен да рисува формален афиш за Metallica от основаването на групата през 1981 година досега.

От профила на Дидо Пешев в Instagram пък разбираме, че главният знак на направената от него илюстрация е хвъркат хусар. Причината да избере точно него е, че полските крилати хусари са познати като една от най-силните и дисциплинирани кавалерии на всички времена, като през XVII век те доближават своя огромен подем.

Дидо Пешев написа, че крилатият хусар е застанал под съзвездието Орион, а знамето в ръцете му е в чест на 33-ия рожден от излизането на едноименната ария на Metallica - " Orion ".

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Dido Peshev (@dido.peshev) на Авг 21, 2019 в 1:47 PDT

В последната му творба, а и във всички плакати, направени за другите международни банди, Дидо Пешев пресъздава своя светоглед за философията на групите, пробвайки се да я съчетае с локалния фолклор на мястото (когато става дума за концерт в избрана държава).

Всичките му тврорби са първо ръчно рисувани, а по-късно са отпечатани посредством ситопечатна техника.
 Metallica, Букурещ и благотворителната постъпка на групата
Как Metallica помогнаха на румънците

Metallica и тяхното голямо дарение
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР