Познавам снаха си още от дете. Със сина ми бяха

...
Познавам снаха си още от дете. Със сина ми бяха
Коментари Харесай

Търпя тормоза на снаха ми под собствения си покрив, заради щастието на сина

Познавам снаха си още от дете. Със сина ми бяха другари, играеха дружно и в случай че някой ме беше попитал дали бих я поискала един ден за моя снаха, сигурно щях да кажа „ да “, тъй като Надя беше непретенциозно и положително момиче. Но изминаха години и тя се промени. От непретенциозно момиче, Надя се трансформира в капризна, груба, шумна и глупава госпожица. Тогава посъветвах сина си да я зареже и да не унищожава живота си, поради нея. Но той не ме послуша, и продължи да се среща с Надя скрито вкъщи, до момента в който тя не забременя.

Много ми се искаше да ги отпратя в дома на Надя, само че синът ми настоя да живеем дружно. Как ли не му обяснявах, че с жена му сме разнообразни характери, които нямат нищо общо между тях, а и не аз съм я избрала за снаха, с цел да пребивавам в този момент с нея. Но не, към този момент трета година съжителстваме под един покрив. Какво ли не видях и не чух през това време – единствено Бог знае! И храната ми изяждаха, и сладки стонове дочувах от тоалетната, и грубостта на роднините й търпях. А по какъв начин се промени синът ми. На всичкото от горната страна съобщи, че аз съм коренът на цялото зло. Още първия ден, в който Надя стъпи в къщата ми, ясно съобщи на висок глас: “ Аз не съм чистачка и няма да ви шетам! “ Тогава й отговорих, че щом се намира в моя дом е длъжна да съблюдава и моите правила. Щом не й харесва – прав й път.

Но синът ми не желае да се изнесат на квартира, тъй като, когато двамата се скарат, Надя го прогонва, а вкъщи той си живее по този начин, както си изиска. Заради нея не ми се прибира от работа. И с цел да бъда положителната свекърва, се постанова да мълча, да понасям грубостите на снаха си, да я очаквам да й пристигна настроението, с цел да седнем дружно на масата. Тоест, да намеря за себе си малко кътче – и тогава ще бъда добра свекърва! Многократно се пробвах да приказвам с Надя, обясних й, че тя също е майка и има наследник. Че не би трябвало да унищожава връзката сред майка и дете, и да принуждава сина ми да избира сред чука и наковалнята. Но най-страшното е, че моят добър наследник, който постоянно споделяше, че съм неговия най-хубав другар, в този момент е злобен, нападателен, постоянно сърдит и навъсен.

Имам възприятието, че Надя му е промила мозъка. Вчера, до момента в който бях на работа, ненадейно щерка ми звънна по телефона: „ Мамо, едвам се възпирам, само че доскоро Надя ми сподели, че в случай че си държиш езика зад зъбите, всичко ще бъде наред. “ Оказва се, че в моя дом и под моя покрив, аз би трябвало да си мълча, а снаха ми да трови всички ни със своята неучтивост! Ето това би трябвало да понасям, с цел да бъда добра свекърва.
Инфо: Лична драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР