Познавам млада актриса, която бе принудена да стане сервитьорка. Да

...
Коментари Харесай

Нона Йотова: Млада актриса беше принудена да стане сервитьорка. За да унищожиш една страна, започваш с културата |

" Познавам млада актриса, която бе принудена да стане сервитьорка. Да не трансформираме хората на изкуството в сервитьори и снабдители на храна. Искаш ли да унищожиш една страна, започваш с културата. Държавата би трябвало да носи отговорност за хората на изкуството, тъй като те градят нейното културно и духовно бъдеще. "

Това съобщи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Нона Йотова от трибуната на Народното събрание по време на дебата за Бюджет 2021 в частта му за просвета.

За 2021 година бюджетът на Министерството на културата се усилва с 10 %, единствено че напълно скоро гледахме изявление на Томислав Дончев, който заяви, че според Резолюция на Европейския съюз всяка страна членка би трябвало да планува нарастване в бюджета за просвета с 20 %. Това не е направено в Бюджет 2021. Увеличението от 10 % е извънредно незадоволително, а разпределението по браншове не е направено върху ясна и кардинална управническа рамка, сподели Йотова.

Тя обърна внимание и на Закона за киното, като акцентира, че кино дейци се обръщат със мнения до министъра и до шефа на Националния кино център с доста забележки, че не са съгласни с него.

Въпреки това, по думите й, никой не им обръща внимание, а и министърът е оповестил, че в бюджета ще бъдат записани 26 милиона повече, които в действителност не попадат в показания план.

Никой от нас не взе участие в работната група, която от няколко години се занимава с този закон, макар че имахме предпочитание за присъединяване, каза още Йотова.

„ Крайно незадоволителни са помощите за свободните специалности – изключително на фона новите ограничения “, безапелационна е тя.

Йотова уточни, че хората със свободни специалности у нас наброяват 70 000 и огромна част от тях не се обезпечават заради простата причина, че те нямат средства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР