Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да

...
Познавам голяма част от дефектите в системата, което няма да
Коментари Харесай

Грудев: Ще отстраня кърлежите от системата

„ Познавам огромна част от дефектите в системата, което няма да е добре за неприятните герои в системата ", съобщи пред БНР шефът на Държавен фонд " Земеделие " Васил Грудев. Той изясни, че за него разликата сред неприятни и положителни герои е дали " са част от системата със смислени дейности, или са кърлежи, които се прилепват към избрани финансови потоци и се пробват да изсмукват тези потоци, не там, за където са предопределени ".

Грудев съобщи подготвеност да в профил " кърлежите от системата ", откакто ги разпознава и посочи, че към този момент има уволнени четирима чиновници на фонд " Земеделие " заради подозрения в безкористното осъществяване на служебните им отговорности - най-високо стоящият е шеф на отдел.

В предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " той даде обещание, че ще се постарае да се усвоят всички евросубсидии макар закъсненията, направени от предходната администрация на фонд " Земеделие ". По програмата за най-малките аграрни производители обаче няма да се усвоят напълно финансовите средства до края на годината.

" Рисковете, към края на годината, са такива, че с цел да се оправим с тях, ще би трябвало да правим заплащания със средства от Програмата и на част от площните ограничения, тези които се финансират от Програмата за развиване на селските региони ", посочи Васил Грудев.

Директорът на фонд " Земеделие " даде обещание, че най-късно до девет месеца ще навакса забавеното финансиране на планове по другите ограничения на европрограмите.

Васил Грудев оглави Държавна фирма " Земеделие " на 19 юли.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР