Познавам част от обвиняемите и съм шокиран от това, че

...
Познавам част от обвиняемите и съм шокиран от това, че
Коментари Харесай

Експерт по сигурността: Познавам част от задържаните в шпионската афера и съм шокиран

Познавам част от обвинените и съм шокиран от това, че е допустимо да се сътвори такава мрежа и да действа. Това разяснява в студиото на " Денят стартира " Йордан Божилов от Софийския конгрес по сигурността по отношение на разрушената шпионска мрежа у нас.

България е оперативно забавна за доста страни, добави Божилов.

Във авторитетните европейски и американски издания това е едно от водещите заглавия - разбиването на шпионска група на Русия у нас. Така че, тази тематика ще стане детайл от вземането на решения, в това число ще наклони везните в тенденция наказания и по-твърдо отношение на обособените страни към Русия. Това е тематика с доста ракурси, освен шпионския скандал, добави Божилов.

България влиза като член на НАТО и Европейски Съюз в наклонността за доста по-изострена изразителност и опити за напън върху Русия и президента Путин, изключително и след встъпването в служба на новия американски президент Джо Байдън. Това разяснява Милен Керемедчиев, някогашен зам.-министър на външните работи.

Така че, България ще придобива все по-голямо значение и за общата тактика на НАТО, и за съветските ползи в района, добави Керемедчиев.

Според него, подобен вид скандал и разработка повече от година сигурно е с присъединяване на партньорски страни.

Основната цел и ползи на съветските служби са интервенциите, които се правят на наша територия, безапелационен е Керемедчиев.

Според Божилов, след сходен скандал би трябвало да се види какви са вредите и това е въпрос на разбор, защото информация от НАТО се популяризира освен в секторите на сигурността, само че и в други служби и министерства.

Ако не вземем поучения от това нещо, е допустимо част от информацията, която би трябвало да получаваме, да не стига до нас. Ние би трябвало да покажем, че сме благонадежден сътрудник, добави още Божилов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР