Познатият от близкото минало сух режим за и изборния ден

...
Познатият от близкото минало сух режим за и изборния ден
Коментари Харесай

Сух режим само в Пловдив за изборите на 11 юли

Познатият от близкото минало изсъхнал режим за и изборния ден е на път дефинитивно да замине в историята.За вота на 11 юли най-вероятно няма да има възбрана за продажба и консумация на алкохол в огромните градове като се изключи Пловдив, демонстрира инспекция на „ “.

Кметовете на съвсем всички регионални градове към този момент са издали заповедите си, като както и на предните избори на 4 април, и на тези в София няма да има ограничаване за продажбата на спиртни питиета както в деня на размисъл, по този начин и в самия ден на парламентарния избор. Със заповедта си столичният градоначалник Йорданка Фандъкова не разрешава единствено използването на алкохол в изборните пространства и в директно прилежащите им територии. Забраната важи за 10 и 11 юли. С друга заповед на Фандъкова Столичната община ще обезпечава безвъзмезден профилиран превоз за гласоподавателите с повредено зрение или усложнения в напредването за вота. Заявките ще се одобряват на номер 0800 20 720 от 7 до 20,30 часа на 10 юли и от 7 до 19,30 часа на 11 юли.
 ЦИК: Гласуване с бюлетини, в случай че до 20 минути не бъде поправена развалена машина ЦИК: Гласуване с бюлетини, в случай че до 20 минути не бъде поправена развалена машина
Ако машина не започва или спре работа по време на изборния ден, ръководителят на съответната комисия би трябвало да уведоми неотложно РИК и...

Без изсъхнал режим ще са и в Хасковска област, Добрич, Стара Загора и Русе. Крайдунавският град в действителност бе измежду пионерите в анулацията на сухия режим за изборите, като от години там няма заповед, с която краткотрайно да се не разрешава продажбата и сервирането на алкохол в заведенията. Полицейските екипи в Русе обаче ще наблюдават дали в секциите влизат жители в очевидно нетрезво положение. Неотдавна общинските съветници в града гласоподаваха смяна в една от наредбите, с която се забрани използването на алкохол на открити публични места през нощта - през лятото от 23 до 6 часа, а през зимата - от 22 до 7 часа.

На този декор най-консервативен се оказва Пловдив, където кметът Здравко Димитров на 24 юни е подписал заповед, с която се не разрешава продажбата, сервирането и използването на алкохол и спиртни питиета в заведенията за публично хранене и други публични места в Пловдив в деня на изборите от 6 до 21 часа на 11 юли 2021 година. Изпълнението на заповедта е предоставено на районните кметове. Изключение се позволява единствено за авансово планувани фамилни тържества. На районните администрации е предоставено да осведомят заведенията и комерсиалните обекти в обсега на съответната територия и да разгласяват информация на формалните си уеб сайтове.

Забранява се издаване на разрешителни за осъществяване на всеобщи мероприятия в деня на изборите, с цел да не се основават предпоставки за нарушение на публичния ред. Във връзка с обезпечаване на нужните условия за естественото осъществяване на изборите на територията на община Пловдив кметът Здравко Димитров със същата заповед разпореди районните кметове, в съгласие и взаимно с ОД на Министерство на вътрешните работи и съответните РПУ, да провеждат опазването на публичния ред, като реализират непрестанен надзор върху прецизното съблюдаване на законовите разпореждания, като обезпечат естествената конюнктура в изборния ден.

С обезпечаване на естественото протичане на изборите са ангажирани също общинската и районните администрации, Оперативна програма „ Общинска защита ”, бранш „ Общинска полиция ” - Пловдив, „ ЕВН България Електроснабдяване “ ЕАД и РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” на територията на община Пловдив.
 ЦИК: Пристигнаха спомагателните 1673 машини за гласоподаване за изборите на 11 юли ЦИК: Пристигнаха спомагателните 1673 машини за гласоподаване за изборите на 11 юли
Вече дойдоха спомагателните 1673 машини за гласоподаване за изборите на 11 юли. Те се намират в склада, където са останалите 9600 устро...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР